Внимание: Тези храни са неочаквани убийци на ставите!

Безспорно ЕГН-то си казва думата, но не е необходимо и ние да наливаме масло в огъня

https://jenata.blitz.bg/zdrave/vnimanie-tezi-xrani-sa-neocakvani-ubiici-na-stavite Jenata.blitz.bg
Внимание: Тези храни са неочаквани убийци на ставите!

Всички знаем, че с напредване на възрастта подвижността ни не е като на 20-годишното ни Аз. Дори и да водите здравословен начин на живот, дори и да спортувате (без значение какво и колко често), то няма как да сте вечно гъвкави.

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Да не говорим, че с колкото по-малки цифри започва ЕГН-то ни, то толкова по-често може да усетим дали скоро ще вали. Знаете за какво говорим – ставите започват да ни болят при по-рязка или неочаквана смяна на времето. Но какво да се прави – това е животът! 

Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднахме на мнението на ендокринолога в SM-Clinic д-р Анжела Толмасова, което буквално остави всички безмълвни.

Как ще реагирате, ако научите, че има храни, които се водят полезни, но всъщност са неочаквани „убийци“ на ставите ни? Да, точно така!

„Яденето на рафинирани зърнени храни може да влоши възпалителните процеси, включително в ставите“, предупреди ендокринологът д-р Анжела Толмасова.

В същото време рафинираните зърна могат да се съдържат в много продукти, които човек консумира ежедневно. Това са например бял хляб, брашно, тестени изделия, бял ориз и други.

Жена влезе в спешното с ужасни болки в гърба, диагнозата я остави без думи СНИМКИ

„Рафинираните зърна се свързват с повишени нива на възпалителни маркери в кръвта, което може да има отрицателен ефект както върху ставите, така и върху други възпалителни състояния (например сърдечно-съдови заболявания, диабет)“, подчерта д-р Анжела Толмасова.

Основната вреда от такива зърнени култури е, че триците и зародишните слоеве, които съдържат повечето от хранителните елементи, като фибри, са отстранени от тях.

Специалистът посъветва да се ядат пълнозърнести продукти. Те са богати на витамини от група В и антиоксиданти. „При избора на продукти трябва да обръщате внимание на състава“, заключи д-р Толмасова. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Горещи

Коментирай