Бързото хранене е храна, обичана от мнозина, която, за съжаление, се счита за вредна. И това отчасти е вярно: по-голямата част от бързата храна са мазни, висококалорични храни, които са трудни за смилане, вредни за стомашно-чревния тракт.
Самият термин обаче не означава нищо вредно, всичко е свързано с начина на приготвяне и съставките. И колко често ги похапвате. Споделяме рецепти за два „безопасни“ за килограмите ви бургера.
Бургер със сос от телешко и горчица
Съставки:
- бургер кифлички със сусам
- китайско зеле
- телешки котлет
- сирене Чедър
- сос от горчица
Свинските пържолки се топят в устата, приготвите ли ги по този начин
Пилешки бургер с кисели краставици и сос на скара
Съставки:
- Бургер кифлички със сусам
- кисели краставички
- пилешки котлет
- карамелизиран лук
- грил сос
Метод на готвене:
Запържете котлета в тиган. Леко препечете кифличките.
Върху тях сложете съставките: първо намажете долната половина на хлебчето със соса, сложете китайското зеле или краставиците, добавете сиренето или лука, котлета, още малко сос и горната половина на рулото.
Ако имате скара вкъщи, всичко е още по-лесно. Предварително запечете леко котлета, след което сглобете бургер от всички съставки и го изпратете цял на скарата за няколко минути.
Ако нямате скара, на която да изпечете месото си, ползвайте тигана - обикновен или оребрен. И двата варианта ще ви свършат работа.
Бързото хранене може да бъде здравословно, ако е направено от пресни натурални продукти. Не бива да се увличате, но определено можете да се поглезите със сочен бургер веднъж на 2-3 седмици. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!