Няма домакинство, в което да няма тигани – чугунени, тефлонови, незалепващи и т.н. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време стана ясно, че съдовете с незалепващо покритие са много опасни за здравето и могат да предизвикат рак.
Но абстрахирайки се от тази новина има и друг кошмарен елемент около използването на тиганите. А именно – кошмарът, наречен „миене“, след като сме готвили нещо в тях.
Няма човек, който да не е изпитвал неприятното усещане, че колкото и да мие тигана той все остава мръсен. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме един таен и невероятен трик, благодарение на който може да сложите край на мазните съдове.
Сега от jenata.blitz.bg попаднахме на супер изненадващи новини, свързани с тиганите. Те са точно три.
Оказа се, че има как бързо и лесно да измием тиганите при това без значение от покритието и материала им, както и колко мръсни и мазни са те:
И така – ето ги и тях:
Силни химикали
Някои тежки почистващи препарати премахват не само цялата мръсотия от тиганите, но и покритието им. След няколко измивания то започва да се отлепва или става лепкава, поради което върху съдовете се появяват вредни сажди.
Майка ми прави куп странни неща с утайката на кафето! Първо реших, че е луда, но после...
Всичко това се случва поради факта, че домакините не са много внимателни при избора на почистващ препарат. Ако все още не можете да не измиете тиганите си, изберете продукти с естествени съставки. Те са по-малко агресивни, не съдържат изкуствени химикали, но мият съдове много по-зле от останалите и в същото време не развалят покритието на тигана.
С няколко лесни стъпки направо ще се преродите в кухнята
Агресивно почистване с гъбата
Много домакини използват грубата/агресивната страна на гъбата за миене. Тя обаче не трябва да се използва за миенето на тигана, тъй като тази част може да надраска повърхността му. Драскотините не пречат на свойствата на кухненските прибори, но не всеки обичат да готвят в развалени тигани.
Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика
Лудост или нещо гениално?
Много готвачи препоръчват да не миете тиганите си. Те спокойно изчакват, докато въглеродните отлагания най-накрая се залепят за приборите, и след това готвят отново във въпросния тиган. Така се образува слой храна, върху който можете безопасно да готвите. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!