logo

С няколко лесни стъпки направо ще се преродите в кухнята

С няколко лесни стъпки направо ще се преродите в кухнята

От jenata.blitz.bg ще ви разкрием как да сложите край на мръсните тигани и тави

Кухнята се води мястото на жената. Дали е така или не няма да коментираме. За съжаление ще се съсредоточим върху това, че искаме или не чистенето й е наше задължение. От jenata.blitz.bg вече ви показахме как с уникална домашна смес може да изчистите цялата кухня. Отделихме пет минути и на микровълновата печка.

Сега идва ред и на тиганите, които са по-замърсени от очакваното и чието миене се оказва невъзможно. Не се отчайвайте и за този проблем имаме лесно и бързо решение.

Трябва да направите следното:

За да почистите тавата или тигана за пържене, които са с керамично покритие, изсипете вода в широка купа (по възможност метална), така че мръсната посуда да е напълно покрита. Добавете няколко супени лъжици гел за почистване и шепа сода. След това поставете купата с изцапаната посуда в нея на печката и кипете в продължение на половин час. Изчакайте, докато течността се охлади, извадете тавата или тигана, изплакнете под кранчето и внимателно избършете. Това е!

Тиганите и тенджерите вече ги оправихме, но трябва да ви напомним, че е хубаво да имате не една, а поне две дъски за рязане. Вярно може да се мият повечко време, но ще си спестите това опасни бактерии да "налазят" храната ви. / jenata.blitz.bg

Коментирай