logo

5 трика за семпъл, но стилен интериор

5 трика за семпъл, но стилен интериор

Грамотният подбор на елементи и аксесоари е в основата на хармоничния и стилен интериор

За да създадете стилен интериор в дома си, не винаги е необходимо да харчите луди пари за основен ремонт. Понякога е достатъчно да се справите само с отделните недостатъци.

При декорирането често е трудно да се намери правилния баланс между функционалност, комфорт и стил. Колкото и пари да харчите за прилично обзавеждане, в стаите винаги ще липсва нещо и те никога няма да изглеждат като тези в идеалните апартаменти от списанията.

Цялостното впечатление от интериора е съставено от куп дреболии. А грамотният подбор на елементи и аксесоари е в основата на хармоничния и стилен интериор.

Тези аксесоари съсипват интериора, изхвърлите ги незабавно от дома си

Ето как лесно и бързо може да актуализирате интериора си по оригинален и висококачествен начин.

Обикновени аксесоари

Всякакви рисунки, надписи, ярки цветове и шарки са визуални котви, които привличат вниманието. Когато има твърде много такива фокусни точки в пространството, то изглежда претоварено и прекалено цветно.

Ако вече имате голям акцент, например шарени тапети на едната стена, всички функционални малки неща трябва да бъдат така подбрани, че да се слеят с околното пространство.

Може да го постигнете с изчистени аксесоари в неутрални цветове. Те изглеждат просто, но в същото време изключително стилно.

Вместо неонови зелени пластмасови шпатули, вземете обикновен дървен комплект за кухнята. Бежовите или сиви чаши за кафе са много по-добро решение от няколко различни чаши с надписи и рисунки. А еднаквите светли кърпи в банята изглеждат значително по-добре от разноцветните.

Прости форми

Изчистеният интериор привлича преди всичко с простотата на формите и линиите. Не е нужно да купувате скъпи дизайнерски мебели, за да обзаведете красиво дома си. Просто се отървете от онова, което му пречи да изглежда стилно и в същото време дискретно.

8 вещи, които съсипват интериора на дома ви и го правят старомоден

Никога не забравяйте за силуетите и линиите в пространството. Преди да купите нещо, внимателно анализирайте формата, краката, наличието на декоративни елементи по фасадата. Това бързо се превръща в навик. Човек трябва само да започне съзнателно да търси мебели и декори с прости форми и очите му сами ще започнат да забелязват необходимите артикули в магазините.

Въздух

На пръв поглед изглежда, че стилът се създава само от вещите, които са закупени и поставени из апартамента. Но тайната е да се научите как да оставяте свободно празно пространство. Претоварената стая никога няма да изглежда удобна и естетична!

Важно е да съобразите обема на помещението с размера на предметите в него. Колкото по-малко е пространството, толкова по-внимателни трябва да бъдете с големите масивни мебели и количеството декорации.

И още един важен момент: ако сте поставили всичко необходимо и е останало свободно място, не бързайте да го запълните с нещо! Това е въздухът, който прави жилището ви по-просторно и леко. 

Повтарящи се цветове 

Още една техника, която не изисква много усилия и финансови инвестиции, но трансформира интериора, е припокриващата се палитра.

9 ненужни предмета, които ще направят чудеса с интериора в дома ви СНИМКИ

Когато цялото пространство е издържано в една гама, то изглежда ефектно, дори декорът да е съставен от най-простите и бюджетни мебели и елементи. А ако има ярки акценти, техните цветове трябва да се повтарят в други елементи на интериора.

Направете цветова гама за вашия дом – съществуваща или такава, към която искате да се стремите. Така ще ви бъде по-лесно да купувате повече неща или да правите постепенни промени в правилната посока.

Палитрата трябва да съдържа два основни базови цвята - за стените, тавана и големите мебели, един или два допълнителни дълбоки нюанса - за текстила и средно големите предмети, и един богат тон - за декора и акцентиращите детайли.  

Проява на характера на обитателите

За да изглежда една къща интересна и емоционално закачлива, тя трябва да разказва историята на обитателите си.

3 основни грешки в дизайна на интериора

Тази техника се използва дори в магазините: лишените от жива атмосфера щандове с мебели отстъпват място на правдоподобно изглеждащите стаи, в които предметите са подредени така, сякаш някой живее там.

За  да постигнете този ефект в дома си, се доверете на вкуса си. Закачете собствени снимки по стените, поиграйте си с малките неща, които някога са били на баба ви, изберете декор, който ви допада емоционално.

Ако искате да добавите винтидж мебели към интериора, но те изглеждат твърде цветни, може да ги реставрирате и да им придадете по-модерен и изчистен вид, като същевременно запазите историческа нотка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай