logo

Ето как да се спасим от крадците, които обират домовете ни по време на отпуските

Ето как да се спасим от крадците, които обират домовете ни по време на отпуските

Адвокатът Александра Харина даде безценни съвети за това как най-добре да се „застраховаме“ срещу домашните кражби

През летните месеци много хора напускат домовете си и се отдават на дълги почивка извън града, в който основно живеят и работят. Да, за нас това е приятно време, но оказа се, че за крадците е още по-благодатно.

Именно през летните месеци, когато мнозина са извън домовете си, апашите вършеят на воля. Именно заради това от jenata.blitz.bg предупредихме кои три неща, издават, че крадци ще оберат дома ви. Освен това от jenata.blitz.bg разкрихме някой признаци, които алармират, че трябва да бъдете нащрек, защото домът ви се наблюдава от крадци!

Сега обаче адвокат Александра Харина даде безценен съвет на всички. Тя сподели как най-добре да защитим ценните си вещи, парите и други важни неща, които имаме у дома, от крадци.

„Знайте, че крадците откриват всичко – пари, скъпоценности, документи и друго. Дори и да си мислите, че сте ги скрили добре, то те са много хитри и изобретателни, а и ровят старателно щом влязат с взлом в някой дом. 

Именно заради това, ако мислите на оставите дома си за дълго време без надзор, то най-добре е да съхраните важните и скъпи неща извън него“, съветва адвокат Александра Харина.

Тя отбеляза, че по време на летните месеци броят на домовите кражби се увеличава с 15-20 процента. Тя добави, че крадците най-често имат богат криминален опит, познават човешката психология и обичайните скривалища.

„Липсата на опасност от внезапно завръщане на почиващия собственик ще позволи на престъпника да претърси апартамента изключително старателно“, каза адвокатът.

Експертът подчерта, че е по-добре да съхранявате спестяванията си (кешови, които имаме у дома) и другите важни неща, в сейф извън дома или да ги оставим при познат/роднина, на когото имаме доверие.

Тя е категорична, че е необмислено да се смятаме за по-хитри от крадците.

„Това, което е трудно да се изнесе от дома ви, докато ви няма, може да бъде застраховано“, допълни адвокатката. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай