logo

Как да изчистим къщата по-лесно?

Как да изчистим къщата по-лесно?

За някои хора домашните задължения са като песен

Чистенето не е по вкуса на всеки човек. Не всеки от нас харесва да пуска прахосмукачка, да бърше прах или да... мие банята, предава Дарик.

10 правила как да убием COVID-19 в дома си

За други хора обаче домашните задължения са като песен. Една възможност да се раздвижат добре вкъщи, да направят пространството около себе си по-уютно и приятно.

Уви, повечето от нас не могат да си позволят домашна помощница и затова сме ви подготвили 5 чудни идеи, с които да направите домакинската работа с една идея по-приятна.

Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските


1. Пуснете си музика

Позитивната нагласа винаги помага да се справим по-лесно с нещата, които изискват енергия и усилия. Насладете се на времето, което ще прекарате в почистване на дома – танцувайте и пейте с цяло гърло. Чистенето си е една ефективна тренировка. Ако имате деца, покажете им, че чистенето не е скучно занимание. Музиката е идеална за тази цел.

2. Изхвърлете всичко старо и ненужно

Колкото по-малко предмети, толкова по-малко за чистене и подреждане. Дръжте само най-важните и ценни за вас неща. Стари вестници и списания не са ви нужни, както и дрехи или напукани чаши.

Страхотна новина по време на COVID-19, която ще зарадва куп хора


3. Инвестирайте и заложете на модерното и практично

Купете си прахосмукачка робот. Тя ще ви спести много време, ще почисти добре. Има различни предложения на пазара. Изберете най-доброто според бюджета ви.

Новина, която ще зарадва куп жени по време на карантината

4. Чистене на зони

Разделете къщата на зони, така може чистете по няколко минути всеки ден. Отделете по 30 мин. всеки ден за една или друга стая в дома. В един ден от седмицата пък правите едночасово почистване на цялата къща - основните неща.


5. Трик, с който да почистете микровълновата лесно и бързо. 

Просто е! Разрязвате един лимон. След това изцедете двете половини в купа с вода. Корите не ги изхвърляйте, а ги пуснете в купата с вода. След това поставете дадения съд в микровълновата.

Усилете печката на по-силна степен, оставите на 4-5 минути. Отворете и забършете вътрешността.  Освен, че ще почистите наслояванията по-лесно, ще ароматизирате приятно микровълновата печка.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай