logo

Майка ми пере кърпите за ръце в микровълновата! Първо реших, че е луда, но после...

Майка ми пере кърпите за ръце в микровълновата! Първо реших, че е луда, но после...

Този странен метод звучи наистина налудниичево, но крайният резултат е повече от зашеметяващ

Всеки иска да е факир в кухнята. И тук не говорим само за готварските умения, а и за това умело да изчистим след себе си. 

Цял живот сте чистили микровълновата си грешно

Трябва обаче да признаем, че след готварската печка микровълновата е вторият най-използван кухненски уред (е, и хладилникът заема водещо място). Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме новина за микровълновата и храните, които ще променят живота на всички. Освен това се оказа, че има куп продукти, които за нищо на света не трябва да топлим в нея.

Но сега читателка на jenata.blitz.bg сподели шокираща история, свързана с майка й, кърпите за ръце, прането и микровълновата.

„На какви ли не странни неща може да се нагледа човек. Но когато видях, че майка ми пере кърпите си за ръце в микровълновата й реших, че е луда“, това казва читателка на jenata.blitz.bg, която изпрати писмо на Фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

Жената допълва, че все пак е решила да изпробва този странен начин, но щом го е направила онемяла от резултата.

„Всички знаем, че след готвене или други домакински задължения в кухнята кърпите за ръце стават безобразно мръсни. Често пъти петната върху тях не могат да се изперат и след многократно търкане. 

Не е за вярване какво се случва, ако добавите аспирин към прането

Но мама каза, че откакто ги пере в микровълновата петната изчезвали от само себе си. Първоначално не й повярвах, но щом се прибрах у дома реших да пробвам и аз и ... о, чудо! Кърпите наистина бяха безумно чисти“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Американски способ да направите бялото пране снежнобяло СНИМКИ

Ето обаче и какво трябва да направите, за да изперете кърпите в микровълновата:

  • Първо трябва да намокрите кърпите ;
  • След като внимателно ги сгънете и сложете в найлонов плик;
  • След това пликът с кърпите трябва да се сложи в микровълновата, която да пуснете на средна мощност за около 1,5 минути. След края кърпите трябва да са горещи. Ако те не се затоплят, то трябва да ги оставите за още 1,5 минути;
  • Извадете плика от микровълновата, но внимавайте, защото ще е горещ. Извадете кърпите от него (за предпочитане ги хванете с щипци, за да не се изгорите);
  • След това е необходимо да изплакнете няколко пъти кърпите във вода и да изсушите. 

Свекърва ми сложи гъбата за чинии в микровълновата. Първо реших, че е луда, но после...

„Крайният резултат ще ви изненада! Ще бъдат като чисто нови без никакви петна“, споделя жената, научила страхотния трик от майка си. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

хихи

хихи 30.03.2020 20:56

и клизмата много помага