logo

Тези 7 неща са в дома ви, а ви състаряват неусетно

Тези 7 неща са в дома ви, а ви състаряват неусетно

Понякога къщата е настроена срещу вас: обичайните малки неща провокират появата на бръчки, сива коса и пигментация

Съвременната козметология, медицина и наличието на информация ви позволяват да изглеждате страхотно и да избегнете признаци на стареене до най-напреднала възраст.

Но понякога къщата е настроена срещу вас: обичайните малки неща провокират появата на бръчки, сива коса и пигментация.

Лоши калъфки за възглавници

Много козметолози смятат, че калъфката за възглавница от сатен и коприна е най-добрата инвестиция във вашата младост и красота. Предотвратяват появата на гънки по кожата, а оттам и бръчки. Памучните калъфки за възглавници, особено изпраните, увеличават триенето на тъканта върху кожата, причинявайки промени, свързани с възрастта.

Лоша светлина

Недостатъчно ярката светлина ви кара да присвивате очи и да напрягате очите си: скоро поради това на напълно младо лице ще се появят така наречените „лъчи“, бръчки в ъглите на очите. Освен това зрението може да падне и това също е един от признаците на стареене.

Сухота

Ако къщата е твърде суха, нивото на влажност е под 60%, тогава кожата започва да изсъхва и старее по-бързо. Това се отразява както на състоянието на косата, така и на здравината на ноктите. Ако въздухът в апартамента ви е прекалено сух, използвайте специален овлажнител. Ще ви помогне да останете красиви и млади по-дълго.

Домакински химикали

Ежедневно използваме специални продукти, но понякога съставът им има пагубен ефект върху кожата на ръцете, като я прави по-суха, по-тънка, провокира пигментация. Помните ли, че ръцете първо издават възрастта на жената?

Микровълнова печка

Ако печката работи добре, тогава нейното въздействие върху човек е минимално. Но мръсна или счупена джаджа може да излъчва радиация дори когато е изключена, причинявайки главоболие и умора.

Екран на телефона

Ефектът на синята светлина все още е слабо проучен, но учените смятат, че тя може да предизвика по-бързо стареене на кожата, да влияе негативно на очите и да води до безсъние. Решението е съвсем просто: настройте смартфона си на специален режим и не използвайте телефона си преди лягане.

Душ гелове

Често те съдържат сулфати, които запушват порите и пречат на кожата да диша. Това води до изсушаване на дермата, появата на обриви и се отразява негативно на външния вид. Изберете екологични продукти без SLS. 

Коментирай