logo

Топ психолог с безценни съвети за родителите, чиито деца тръгват на училище

Топ психолог с безценни съвети за родителите, чиито деца тръгват на училище

Марина Ивакина обясни как да подготвим детето си за връщане на училище след ваканцията

Победителката в конкурсa „Педагог-психолог на Русия-2020“ Марина Ивакина даде пет съвета как да подготвим детето си за връщане на училище след ваканцията.

Според психолога най-важното за децата е отношението на родителите им. Те не трябва да плашат детето с наказание или ограничения заради лоши оценки. Това е особено важно за първокласниците и тези в началното училище.

Адски демоде: Изхвърлете тези неща от гардероба си незабавно

„Ако родителят не възприема училището като нещо ужасно, а показва колко страхотно и почетно е то, това има положителен ефект върху образователната мотивация на детето“, каза Ивакина.

Според нея за ученика е важно да възстанови модела на сън преди училище. Това е необходимо, за да може детето да отделя по-малко време и енергия за сутрешното ставане.

Ивакина добави също, че се препоръчва да се говори с ученика за трудните ситуации, които могат да възникнат по време на обучение или комуникация със съученици - това може да стане по забавен начин.

Невиждано! Булка излезе с прозрачна рокля, нехаейки, че целият й задник е на показ СНИМКИ 18+

За да се включи бързо в образователния процес, детето трябва да преговори материала от последното тримесечие. Учениците в началното училище могат да четат художествена литература или да решават различни задачи.

При учениците от началното училище също е важно да се провери дали детето знае информация за себе си: дали може да даде адреса си и телефонните номера на родителите./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай