logo

Зодията издава дали ще надебелеете, проверете

Зодията издава дали ще надебелеете, проверете

Близнаците не пълнеят от ядене, те пълнеят от мъка

Овен
С добър метаболизъм е

Въпросът „дебели ли са“ е малко сложен. Принципно Овните са слаби – за 4-5 месеца в годината. През останалото време лежат на стара слава и се преструват на стройни, но само те си знаят къде имат трапчинки, къде – възглавнички и къде – цели дръжки. Освен в много редките случаи, когато са толкова дебели че кантарът, като ги види, се шмугва под масата. Овните са хиперактивини и с добър метаболизъм и не могат да затлъстеят достатъчно – под достатъчно, разбира се, имаме предвид да не могат да легнат на плажа, без защитници на китовете да се втурват да ги завлекат обратно във водата.

Телец
Мързи го да гледа

С този си мързел Телецът и да не е дебел, съвсем скоро ще стане. За това говори и фактът, че най-много Телци са споделили във фейсбук шегата „След два часа мислене откъде да започна почистването на дома, ме озари мъдрост: що не взема да накисна две бучки лед…“ Ами така е. Що пък не вземете да накиснете две бучки лед. Не забравяйте да примъкнете и една чиния, напълнена с връх. И с последни сили като докопате дистанционното… Я си признайте сега – откога не сте ходили на фитнес, йога, плуване или на това, там, на което си въобразявате че ходите да спортувате?

Представителите на тези 4 зодии е невъзможно да бъдат забравени

Близнаци
Вакханалии в кухнята

Близнаците не пълнеят от ядене, те пълнеят от мъка. Като се има предвид колко мъка има на тоя свят, нищо чудно, че съществуват и дебели Близнаци. Те са Въздушен знак, което означава че не са склонни към напълняване. Но ето какво се случва: след като навлязат в разумната половина от живота си, установяват, че метаболизмът им се е забавил. Същевременно въртележката от купони-пътешествия и пак купони се е променила на “работа-вкъщи-работа” и в живота им не е останала тръпка. Те компенсират, като се отдават се на малки нощни вахканалии в кухнята.

Рак
Храната като утешител

За Рака – или добро, или нищо. Значи, няма как да кажем, че панталоните нещо са му се опънали напоследък. Така е, като обича да зобка сиренце и да го полива с вино. И сладичко му се услажда, пък е и кулинар. Водните знаци напълняват лесно и свалят килограмите с голям труд. За капак Ракът задържа и вода. Но основната причина за това да е дебел не са нито мазнините, нито въглехидратите, нито водата в коляното – причината е в количествата. Всеки път, когато бъде връхлетян от лична трагедия – разбирайте поне 4 пъти дневно, Ракът прибягва да добрия стар утешител: храната.

Лъв
След 40 се отпуска

Дебел Лъв? Чувате ли се какво говорите? Лъвът не може да затлъстее. Той може да стане само и единствено величествен. И, ако стели великолепие на цели две седалки в автобуса, то вие просто се сместете на половин кълка до него и не коментирайте. Не е склонен към напълняване Лъвът, дори напротив – доста често представителите на този знак са стройни и атлетични. Те постигат това почти без усилие или въздържание от храна. За радост на останалите знаци, възмездие има! След 40-ата си година Лъвовете започват да се отпускат и след време заприличват на нормални хора – с недостатъци.

Без конкуренция: Това са 5-те най-успешни и богати зодии!

Дева
Слаб дух в слабо тяло

Девата почти винаги е прекалено дебела – в собствените си очи. Външният наблюдател може да не забележи знаците на напълняването и неразумно да посочи, че Девата си изглежда в съвсем добра форма. Но всяка Дева е напълно наясно кога е качила цели два килограма и къде точно си личат излишъците. Всъщност този знак е под влиянието на Меркурий, което му гарантира слаб дух в слабо тяло. Или май беше обратното? Девата обръща голямо внимание на външността си и, без да се заблуждава като Лъва, че е неотразима или пък да изпада в нарцисизъм като Везната, все пак държи да изглежда елегантно и изискано.

Везни
Ту така, ту иначе

Странно е за Въздушен знак да тежи толкова, колкото кантарът ви изкарва. Дори е малко срамно. Везните не са дебелаци, не. Те просто са лакоми. Обичат и сладко, и соленко, ценители на добрата кухня са, а някои дори си падат малко нещо кулинари. Но тъй като държат на добрия външен вид, те много се стараят да не се запуснат. Затова обикновено представителите на този знак се люшкат между категориите. Дори някои от тях си пазят дрехи от „слабия“ и от „дебелия“ период, защото не се знае кога ще им потрябват. Не губете надежда, разбира се, че пак ще се напъхате в най-тесните си панталони.

Скорпион
Метърът не ги хваща

Твърди се, че Скорпионът пълнее под комбинираното влияние на Плутон и Марс. Но статистиката показва, че повечето представители на знака са слаби. Макар че някои веднага биха предположили, че е от злоба, истинската причина е в неспокойната им природа. Скорпионите са склонни към крайности и не ядат с дни, в следващия момент преяждат до прилошаване, после пак решават, че ще се хранят само с лунна светлина, стават вегани или спазват сух (безводен) режим. След определена възраст обаче се укротяват и напълняват. Не е ясно с колко, понеже шивашкият метър не ги хваща.

Мистика: Всяка зодия може да вижда бъдещето, миналото и…

Стрелец
Яде за двама, смила за един

Колкото и да са атлетични и да обичат природата, спортовете, ездата на крокодили и риска, Стрелците няма как да са слаби. Причините са две: официалната е, че Юпитер им е виновен да трупат сланинки. Другата причина е, че Стрелецът е получовек-полукон. Значи трябва да яде за двама. Проблемът му е, че има обикновен, човешки метаболизъм и с толкова погълнати калории не е възможно да остане със силует в разумни граници. Но не му натяквайте за килограмите. Пратете го да скочи от кулата в басейна и, след като изплиска цялата вода, се зачудете гласно на какво ли се дължи това.

Козирог
Обречен на стройно тяло

Понеже всички останали знаци мразят Козирога, няма да му навреди особено, ако споменем и това че е обречен на живот в стройно тяло. Колкото и да се старае, Козирогът не може да стане истински дебел: да се задъхва, да друса гривни, гушки и любовни дръжки. Родил се е с късмет, мръсникът, да е под влиянието на Сатурн. Той е стиснат не само с парите. Отношението му към храната и храненето е същото – умерено, клонящо към аскетично. Само дето внушеното му от баба му „храна не се изхвърля“ си противоречи с внушението на водещата му планета „когато не си гладен, не яж“.

Водолей
Слаб е, по цял ден тича

Водолеят е от галениците на Сатурн, сиреч е елегантен. Той е скромен като птиче и може да преживява дни наред на трохички и семенца. Но може и юнашки да заседне с часове край трапезата, като същински римлянин. Сатурн не му позволява да натрупа мазнини, докато другата му ръководеща планета, Уран, го подтиква към неспокойство и целодневно тичане по истински или въображаеми неотложни задачи. Това постоянно движение, съчетано с взискателния вкус към храната – ако не е хубава, няма да я близне – са идеална предпоставка за стройна фигура, здраве и вечна младост.

Риби
Не пълнее, а расте

Рибите не пълнеят. Те растат хоризонтално. С годините стават все по-големи и по-големи, също като шараните. За това си има астрологическо обяснение и то се нарича Юпитер и Нептун. Юпитер обуславя слабостта им към яденето, а Нептун е планетата, отговорна за това, че лесно се пристрастяват – не само към пиенето, но и към всякакви изкушения, в това число и към храната. Единственият шанс на човек, роден под знака на Риби да си остане строен и в добра форма, е да внимава с какво се храни, като въведе някакъв подходящ за организма си хранителен режим, и да спортува редовно.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай