logo

76-г. жена свали 31 кг и стана известен фитнес блогър

76-г. жена свали 31 кг и стана известен фитнес блогър

76-годишната канадка Джоан Макдоналд свали 31 килограма, отърва се от здравословни проблеми и стана известен фитнес блогър. 

Когато жената беше на 70 години, тя страдаше от много заболявания. „Тежах 89 килограма, имах високо кръвно налягане и висок холестерол, ужасно безсъние, киселини, мъчителен артрит в коленете ми и глезените ми бяха толкова подути, че краката ми изглеждаха като пънове“, спомня си тя. Макдоналд се примири със състоянието си и заживя в старчески дом.

Как самотата влияе на здравето на сърцето

Един ден жената била посетена от 51-годишната й дъщеря Мишел, която била културист и фитнес треньор. Тя предложи да вземе своя онлайн курс. Макдоналд се съмняваше в способностите й, но въпреки това се съгласи и започна да се занимава със силови тренировки и йога. Промените към по-добро не закъсняха.

„Беше много възнаграждаващо да открия, че под слоевете мазнини, натрупани в продължение на десетилетия, наистина имах мускули“, казва тя.

Макдоналд постепенно увеличи интензивността на тренировките си. Дъщеря й също й помогна да подобри диетата си: тя каза колко е важно да яде протеини и също така я посъветва да яде пет до шест пъти на ден на малки порции.

Шест години по-късно тя успя да свали 31 килограма, да стане по-стройна и по-издръжлива. Сега Макдоналд ходи на фитнес пет пъти седмично по час и половина и не може да си представи живота си без спорт.

„Високa съм 160 сантиметра, но мога да избутам 145 килограма с лег преса и 95 килограма с глутеулен мост. Това е повече от много млади хора в добра физическа форма“, казва тя.

Жената започва да води и блогове в социалната мрежа. „Прекарвам няколко часа на ден в сърфиране в интернет, отговаряйки на въпроси и развеселявайки хората“, казва Макдоналд. Броят на нейните абонати надхвърли 1,7 милиона.

5 фактора, които ще ни накарат да правим секс всеки ден

Жената вярва, че хората трябва да спрат да седят и да чакат промени в живота си. Трябва да постигате целите си. Макдоналд доказва с примера си, че възрастта, наднорменото тегло и лошото здраве не са извинение за бездействие.

„Големи промени като моята се случват само в резултат на ежедневни победи над негативизма и старите навици. Всеки ден трябва да променям навиците и мисленето си, но по дяволите, струва си! уверява тя./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бих

Бих 31.01.2023 12:35

Я минал…

баба айше

баба айше 31.01.2023 18:24

ми ти си по-дърта от мен ма,мязаш на сбъркан козунак-свръчкан корнишон.не мойш дигна на дядо асан шпековия биля...