logo

Дерматолог: За Бога – забравете за тези разкрасителни процедури, опасни са!

Дерматолог: За Бога – забравете за тези разкрасителни процедури, опасни са!

Недейте да си го причинявате, последствията може да са огромни, предупреди д-р Анна Долбич

Няма дама, която да не иска да се чувства добре в кожата си. Именно заради това представителките на нежния пол прибягват до какви ли не разкрасителни процедури.

Но как ще реагирате, ако научите, че някои от тях могат да бъдат много опасни! Да, точно така!

Дерматолог: Шампоанът на Head & Shoulders срещу пърхот гори неочакван здравословен проблем, ето кой

Поне такова предупреждение дойде от дерматоложката д-р Анна Долбич. По думите й има няколко разкрасителни процедури, които набират сила в последно време, но те са изключително опасни.

„За Бога – не си причинявайте това! Последствията може да са огромни“, предупреди тя,

И така – в последно време изключително нашумели са т. нар. „домашни козметични салони“. Става въпрос за услуга дадена козметичка да дойде в дома ви и там да направи разкрасителните процедури, които желаете.

В други случаи пък много дами имат домашен козметичен салон и там предлагат на по-ниски цени различни разкрасителни процедури.

Но според дерматологът д-р Анна Долбич в това има няколко опасности. 


Според лекаря козметолозите, работещи у дома или ходещи по домовете, използват евтини и често неоригинални лекарства.

„Адекватният козметик никога няма да падне до нивото на домашно посещение. Затова с такава дейност се занимават хора, които не са свързани с медицината“, обясни тя.

Дерматолог за известна бабина рецепта за красота: Не го правете!

„Освен това те не носят отговорност за резултата от работата, защото не сключват „договор“ с клиента и не му издават касова бележка“, каза още д-р Долбич.

Лекарят също така предупреди, че козметичните процедури, извършвани от непроверени специалисти, могат да доведат до алергични реакции или анафилактичен шок. 

Освен това д-р Долбич отбеляза, че подобни манипулации са опасни поради инфекциозни усложнения, поради които „пациентът“ ще бъде принуден да прибегне до хирургично лечение. Лекарят добави, че това е придружено с белези по кожата.

„Единственият вариант за посещение на специалисти у дома е може би масаж или козметични процедури“, заключи тя. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!