logo

Изворът на младостта

Изворът на младостта

Разговаряме с един от най-добрите български естетични дерматолози д-р Лидия Ванеска – лекар в Хил клиник и международен тренер на марката за конци Aptos.

- Д-р Ванеска, през кабинета Ви преминават дневно десетки пациенти (има и доста мъже), но когато си тръгнат след лифтинг процедура крият ли българските жени терапиите, на които се подлагат?

- Всъщност няма нужда да ги крият, защото резултатите от поставяне на лифтинг конци са много естествени. Никой не може да каже, че е направена процедура по тредлифтинг – няма травма, белег, оток, по никакъв начин не са променени чертите на лицето. В момента да имаш очевидни естетични намеси се счита за неприемливо. Ценят се внимателните корекции, които не си личат.

След процедура моите пациентки искат да получават комплименти като „Все повече се разхубавяваш с времето“ или „Не знам как го постигаш, но изглеждаш толкова сияеща и красива! Да не си влюбена?“, а не въпрос къде са ти сложили лифтинг конци и колко струват. Но споделят на близки и приятелки, голяма част от новите ми пациенти са дошли по лична препоръка.

- Какви методи използвате в работата си най-често?

- Ползвам всички утвърдени естетични неинвазивни техники и продукти само от най-висок клас. Цените в нашата клиника са идентични с другите на пазара, но това което предлагаме е 100% индивидуален подход към всяко отделно лице. С годините овладях много техники и много методи: лазерни и радиочестотни апаратури, ботокс, мезо и плазмотерапии, хиалуронови и биостимулиращи филъри, скин бустери. Разбира се „царят на естетичните терапии“ е тредлифтингът – поставяне на различни видове конци за лифтинг.

Любими са ми новите конци от 3то поколение, с добавена хиалуронова киселина, които по-бързо се адаптират в дермата и имат дълбок хидратиращ ефект. В процеса на тяхното разграждане лицето истински разцъфтява, защото нишките стимулират синтеза на колаген и еластин. Това са единствените конци в света, които комбинират трите материала и гарантират по-дълготраен лифтинг ефект, по-добра биоревитализация на кожата и по-бързо възстановяване в сравнение с предните генерации продукти. Дамите, на които съм слагала от тях, много ги харесват.

- Вие сте международен тренер на една от най-известните марки конци Aptos. Какво е новото?

- От миналата година разделям времето си между работа в кабинета с моите пациенти и обучения в методите на Aptos както на български колеги, така и на чуждестранни лекари. Вярвам много в тези конци, защото знам тяхната сила и ефект. Единствената особеност е, че добър резултат може да получи само обучен, знаещ лекар. Затова и полагам усилия по време на тренингите да предам колкото може повече на колегите си. Спазваме строги мерки за безопасност и повеждаме теоретични и практически тренинги, но трябва да кажа, че самият протокол за работа с конците Aptos e изключително прецизен и се работи в стерилност.