logo

Объркаха дете със страховита кукла заради болест СНИМКА

Объркаха дете със страховита кукла заради болест СНИМКА

На майката на двегодишно бебе често задават унизителни въпроси на улицата

На пръв поглед дори се вижда, че момченцето Миша изглежда наистина много необичайно и не всеки може да сдържи емоциите си. Майка му Анна все още не е свикнала с това как непознати реагират към детето й.

Въпреки това тя се опитва да прояви емпатия към шока, който хората изпитват, когато видят сина й за първи път. Освен ако, разбира се, не се държат много безцеремонно. Факт е, че Миша има арлекинова ихтиоза. Това е вродено заболяване, което прави живота на едно малко момче неимоверно труден. 

Огромна мистерия със СНИМКА 18+ на мадама с пищни форми побърка всички

Бременността на Анна е протекла напълно нормално и нищо не е предвещавало, че детето й ще има някакви отклонения. Когато детето се родило, лекарите дори не показали момченцето на майка му. Тя успяла да го види доста по-късно. 

На тази СНИМКА има леопард, едва 20% от хората го откриват

При раждането детето изглеждало като страховита кукла - бяло жълта, сякаш кожата му е пластмасова. Имало е открити червени венци, бръчки и силно напукани клепачи и устни.

Лекарите не разбрали веднага какво точно не е наред с детето. След поредица от изследвания и тестове, те диагностицираха малкия Миша с ихтиоза Арлекин.

 Кожата му е покрита с малки люспички, което кара устните и клепачите му да изглеждат напукани.



Лекарите давали много малък шанс той да оцелее, защото бил много уязвим към инфекции. 

Освен това хората с ихтиоза Арлекин не могат да регулират телесната си температура и загубата на течности. Те често се дехидратират. В допълнение, тази генетична патология засяга растежа - децата растат и се развиват много по-бавно от здравите си връстници. Да наддадеш поне 300 грама си е истинско постижение. 


„Беше невероятен шок. Дори не можех да си представя, че детето ми ще се роди с такова заболяване. Беше… опустошение“, каза Анна. 
 

Майката обаче решава да не изоставя детето си, въпреки всички лоши прогнози. Миша оцелява. 

„Миша е съвсем нормално дете. Това е просто състоянието на кожата му. Въпреки всичко това той е щастливо и усмихнато момче. Той е преодолял толкова много и въпреки всичко остава много любящо бебе ”, казва Анна за сина си.
 

Животът й сега не е лесен. За да предпази бебето от инфекции, майката трябва да спазва стриктни правила. На всеки четири часа Анна маже кожата на Миша с два различни крема, за да го предпази от една страна и да накара люспите да се отлепят от друга. Освен това всеки ден Миша трябва да вземе специална овлажняваща вана. Анна внимателно следи на сина й да не му е топло или студено, защото има проблеми с терморегулацията. Лесно може да прегрее или замръзне. 

"Той не трябва да бъде на пряка слънчева светлина. Освен това той много лесно настива “, обяснява Анна. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


А черешката на тортата е реакцията на хората към Миша. „Понякога хората питат дали имаме нужда от помощ. Но по-често челюстите им просто падат. Идват при нас в магазините, питат дали е кукла. И когато Миша обръща глава, те са ужасно изненадани, че той е истински, - казва младата майка. 

Коментирай

един

един 30.05.2023 21:02

Браво на майката и здраве и късмет на детенцето...

Еми

Еми 31.05.2023 22:29

Браво на майката, че не го е изоставила! Кураж и подкрепа за нея и за детенцето! Да са здрави и щастливи!

Gkl

Gkl 01.06.2023 6:20

Душичка...и то иска да диша...много здраве на миличкото