Още 13 малко известни факти за женските гърди

Още 13 малко известни факти за женските гърди

Гърдите са една от най-изтъкнатите части на женското тяло. На пръв поглед едва ли може да се научи нещо нова за тях. Оказва се, че може. Има обаче редица интересни факти, за които много малко хора знаят. 

Но преди да ги изброим, едно малко отклонение в анатомията. Женската гърда е сложно организиран орган, който осигурява оптимални условия за осъществяване на две основни функции: хранене на бебето и образуване на мляко. Състои се от мазнини, нерви, вени, артерии и жлезиста тъкан. 

Още малко известни факти за женските гърди:

6% от жените имат допълнително зърно. 

Най-големият размер на сутиен в света е 102ZZZ и се носи от вписаната в Книгата на рекордите на Гинес Ани Хокинс. Всяка гърда на американката тежи 22,5 килограма. 

Има 8 вида зърна: плоски, закръглени, прибрани, изпъкнали и така нататък. 

10 продукта, с които ще се радвате на красив и пищен бюст

Лявата гърда е малко по-голяма от дясната. За преобладаващата част от жените това е нормално. 
Окситоцинът, освободен по време на стимулирането на зърното, предизвиква вагинален оргазъм. 

Една от осем жени в крайна сметка ще бъде диагностицирана с рак на гърдата. 

Косми по зърната е нормално. Присъствието им не бива да ви притеснявайте. 

Това е US технологията за стегнат бюст в максимално оголено деколте (СНИМКИ)

Размерът на гърдите се променя всеки месец. Това е пряко свързано с периодите на овулация и промените в нивото на хормоните в кръвта. 

По време на бременността зърната могат да потъмнее. Отново благодарение на хормоните. 

Пушенето на цигари причинява увисване на гърдите. Това е доказано в изследване на учени от университета в Кентъки. Никотинът поглъща и разгражда еластина - протеин, който придава на кожата младежки вид и е отговорен за нейната еластичност и стегнатост. 

Моден гаф! Как не се носи на голо прозрачна рокля - тази СНИМКА ще ви шокира!

Всяко зърно има от 15 до 20 отвора за кърмата. 

Най-активният растеж на гърдата се появява през първите 2-4 години след пубертета. И спира след навършване на 25-годишна възраст. Тогава размерът на бюста може да се промени само по време на бременност, наддаване на тегло или загуба на тегло. 

Вътре в ареолата се намират жлезите на Монгомъри. По време на бременност и след раждане те се оформят като малки издатини и отделят отделят лубрикант, който предпазва зърната от изсъхване, докато суче бебето./jenata.blitz.bg

Коментирай

Asesino

Asesino 09.01.2019 12:42

А на гейчето Ивайло Крачунов му се иска да допълнителен втори анус, в който да поема партийни пишки, главно от представители на Ордена на Тиквата.