logo

Този "безобиден" аксесоар за коса води до оплешивяване

Този "безобиден" аксесоар за коса води до оплешивяване

Балерините и художествените гимнастички често страдат от косопад

Много често си мислим, че третираме косата си правилно, а се оказва, че й вредим. Използваме скъпа козметика, ходим често на фризьор и си правим дълги хидратиращи маски у дома. 

А знаете ли, че има много различни фактори, които могат да ви навредят без да очаквате изобщо. 

Много е важно да знаете каква е косата ви, за да следвате правилните препоръки. Ние обаче ще ви посочим кой аксесоар за коса води до оплешивяване. Изненадващото е, че всички го ползваме в ежедневието си. 

Косата, вързана с еластични ленти, става не само тънка и накъсана, но и започва да пада. За това алармира трихологът Наталия Соболева.

Бременната Риана пак развратна и без свян на Оскарите

„Некачествените еластични ленти издърпват косата, което води до нарушаване на тяхната структура. На кожата може да се появи фокус на напрежение, където кръвообращението се влошава. Косменият фоликул спира да получава хранителни вещества и тогава луковицата се уврежда “, каза трихологът.

Според нея балерините и художествените гимнастички често страдат от косопад. Те винаги трябва да събират косата си в спретнат кок:

Не трябва да злоупотребявате с прическа, която ви стяга. Тези, които обичат да мият косата си често, трябва да бъдат по-внимателни, не можете да подсушавате косата си с кърпа. За да избегнете плешивост, лекарят препоръчва навреме да изхвърлите старите ластици и да използвате аксесоари от естествени материали. Те не трябва да имат декор, който допринася за нараняване на косата.

„Ластиците са краткотрайни, имат срок на годност. Всеки аксесоар може да се разтегне, върху него се появяват микропукнатини и разкъсвания. Външно това може да не се забележи. Необходимо е внимателно да следите външния вид на гумените ленти, да се опитвате да ги актуализирате редовно и да използвате меки и широки еластични ленти, както и „пружини“, казва трихологът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

Потърпевша

Потърпевша 16.03.2023 3:30

Верно е.