logo

Всички допускаме тези грешки, а те могат да съсипят косата ни

Всички допускаме тези грешки, а те могат да съсипят косата ни

За съжаление, дори професионалните стилисти и фризьори не са на едно мнение по въпроса кой е най-правилният начин за миене

Светла или тъмна, перфектно права или къдрава... Всяка коса се нуждае от грижа, която започва от миенето. 

На пръв поглед всичко изглежда много лесно. Слагаш малко шампоан, след това балсам и готово! Колко пък да е сложно?

Оказва се обаче, че дори и при тази проста процедура допускаме куп грешки, които неизбежно се отразяват на здравето на скалпа и красотата на косата ни. 

Правилният начин за миене винаги предизвиква много въпроси. За съжаление, дори професионалните стилисти и фризьори не са на едно мнение по темата.

Момиче, което от 8 години не си мие косата, разказа за изумителната промяна

Може би и заради това, вслушвайки се в различни съвети, всеки път допускаме едни и същи грешки, които се отразяват пагубно на косата ни. 

За да сложим край на този проблем, днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием кои са най-често допусканите грешки при миене на косата и най-важното - как да изпълнявате тази процедура по най-правилния начин!

Грешка №1: Миете косата си всеки ден

Мийте косата си точно толкова пъти седмично, колкото е необходимо. Някои казват, че е нужно да се прави всеки ден, други - че подобно нещо не трябва да се прави.

Тя намаза косата си с майонеза, а след 20 минути не можа да повярва на очите си СНИМКИ

Кожата ви е индивидуална и производството на себум - също. Затова най-добре мийте косата си според степента на замърсяване. Ако косата не е достатъчно мръсна, но все пак решите да я измиете, я изсушавате и тя става по-чуплива. 

Грешка № 2: Миете косата си неразресана

Потърпете 2 минути и срешете добре косата, преди да я измиете. Така тя ще стане по-послушна,  няма да се заплита и разресването й ще бъде много по-лесно.

Миете често косата си? Със сигурност не знаете, че това може да бъде много опасно!

Освен това, след като премахнете прахта и мръсотията от нея с обикновен гребен, самата коса ще стане по-чиста.  

Грешка № 3: Използвате неподходящ шампоан

Вашият шампоан трябва да съответства на типа коса и проблема, който трябва да решите. Ако боядисвате косата си - купувайте препарат за боядисана, ако косата ви е мазна - използвайте шампоан за мазна коса. Всичко е много просто!

Ще имате красива коса като от реклама, ако ядете тези 6 неща

Много често просто се подлъгваме от рекламите и избираме шампоана по етикета или решаваме да се възползваме от факта, че е на промоция, което е огромна грешка! 

Грешка № 4: Миете косата си с гореща вода

Какъв е смисълът? Това не оказва положителен ефект. За сметка на това перфектно стимулира скалпа да произвежда себум.

Измийте косата с вода с комфортна температура и изплакнете с хладка вода, за да затворите люспите на кутикулите и да придадете на косата блясък и гладкост.

Грешка № 5: Нанасяте шампоана на главата си

А къде другаде да го нанесете ли? Веднага ви отговаряме: изсипете малко от препарата върху ръката си, разпенете го, а след това го разпределете добре по цялата повърхност на главата.

Внимание, боите за коса се оказаха супер опасни

Никога не изливайте шампоана директно върху главата си. Всеки шампоан е концентрат и нанасяйки го в изобилни порции, вредите на скалпа си!

Грешка № 6: Миете краищата 

Като цяло е достатъчно да нанесете шампоана само върху горната част на косата. Когато го отмивате, и краищата ще получат своята част от почистващия препарат. Ако ги миете интензивно, може да ги изсушите и да провокирате цъфтене.

Тези маски за коса ще ви преобразят само за час!

Цялата мазнина е концентрирана върху скалпа, така че не е нужно да обръщате толкова голямо внимание на краищата! 

Грешка № 7: Нанасяте балсама върху кожата

Балсамът е само за дължината. Нанасяйки го върху скалпа, си гарантирате бързо замърсяване на косата. Всичко е много лесно - нанесете малко балсам по дължината на косата и изплакнете след 1-2 минути!

Грешка №8: Омотавате измитата си коса в кърпа 

По този начин разрушава структурата на косата. Това важи особено за дължината.

Бич за всяка жена: Защо косата ни пада и как да решим този проблем

Няма нужда да търкате, стискате и омотавате главата си всеки път, когато излезете от банята. Просто леко подсушете от всички страни и оставете косата да поизсъхне. След това нанесете термозащита и изсушете със сешоар в посока от корена към краищата. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай