logo

Китайски лекари с нови кошмарни новини за COVID-19 и децата

Китайски лекари с нови кошмарни новини за COVID-19 и децата

Медиците назоваха скритите симптоми, с които преминава болестта при най-малките

Всички медици са категорични, че коронавирусът поразява всички наред –без значение от годините им. Да, най-застрашени са възрастните хора, но и малките деца попадат под ударите на коварния COVID-19.

Успокояващото е, че при най-малките болестта не е страшна. Преди време от jenata.blitz.bg споделихме мнението на китайски лекари, които обясниха как коронавирусът протича при децата.

Сега обаче медиците обясниха, че има няколко скрити симптоми, които издават, че все пак и най-малките са поразени от COVID-19.

Гинеколог разкри може ли COVID-19 да покоси бременните жени и бебетата

Учените от Китай откриха, че децата, които са с диагноза коронавирус, карат леко заболяването. Те обаче могат да имат редица скрити симптоми, които може да останат незабелязани от родителите.

Констатациите на изследователите им бе публикувана в MedicalXpress.

Експертите изследвали данни за 745 деца на възраст от 2 месеца до 15 години, които са взаимодействали тясно със заразени с COVID-19. 

Само при 10 от тях са диагностицирани с коронавирус, но никое от децата не е имало тежки симптоми. Само седем от болните малчугани са имали температура до 39 градуса. 

Специалистите също забелязаха, че някои имат болки в гърлото, кашлица и запушване на носа, но рентгенографията на гръдния кош не е показвала пневмония. 

Всички тампони, с които се взимат изследванията за коронавирус, били отрицателни, но положителни проби били намерени в изпражненията им.

Добре е, че децата карат почти без симптоми коронавируса, но опасното е, че те общуват с възрастни хора, за които обаче заболяването е опасно, че дори и фатално. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай