logo

Лекари плашат с кошмарно откритие за К-19

Лекари плашат с кошмарно откритие за К-19

Оказва се, че жените трябва да са особено предпазливи към заразата

Коронавирусът все още е сред нас, а с всеки изминал ден научната работа на лекарите напредва. 

Жена роди близнаци, бащата видя документите на едното бебе и ги напусна веднага

Оказва се, че COVID-19 е особено опасен за родилките и за бъдещите майки, Всяка жена трябва да е двойно по-бдителна да не се зарази, защото последствията може да се окажат фатални. Те са свързани с репродуктивната система на представителките на нежния пол. 

Лекари стигнаха до плашещи изводи и предупреждават всички жени много да внимават. 

Новороденото бебе от тези СНИМКИ 18+ подлуди света

Според лекарите на повърхността на яйчниците и матката има клетки АСЕ2, тази, към която реално прилепва коронавируса и през които К-19 прониква в тялото. Учените стигнаха до извода, че репородуктивните органи на жената също могат да бъдат засегнати и да предадат вируса от майката към плода.

Китайски лекари са установили как АСЕ2 се разпределя в репордуктивната система. Оказва се, че ACE2 участва активно в синтеза на тъканите на матката, яйчниците, плацентата и влагалището, осигурявайки растежа и развитието на клетките. Този протеин играе важна роля за съзряването на фоликулите и по време на овулация засяга лигавчините тъкани на матката и ембриона. 

Бебето от тези СНИМКИ не е обикновено! То преобърна целия свят

"Коронавируса, променяйки клетките на ACE2 може да науши женските репродуктивни функции и следователно на теория води до безплодие", коментират лекарите в труда си. 

Други учени пък смятат, че засега няма сигурни и убедителни доказателства, че коронавирусът засяга репродуктивната система и може да причини безплодие.
Предаването на заразата от майката към плода също е поставено под въпрос. 


"Все още не е известно дали жена с потвърдена коронавирусна инфекция може да предаде вируса на бебето си по време на бременност или раждане или дали вирусът може да бъде предаден по време на кърмене. Според наличната статистика детето може да заболее от коронавирус след раждането си, в резултат от близък контакт с пациенти.

Бебето от тази СНИМКА шокира целия свят, а историята му е истинско чудо!

К-19 обаче може да бъде причина за преждевременно раждане, тъй като повечето лекарства, с които се лекува заразата, са противопоказни за бременни. 

Сред усложненията, които се появяват при бременни с коронавирус са: 39% преждевременно раждане, 10% забавяне на растежа на плода, 2% аборт. В допълнение лекарите отбелязват, че бременните с К-19 е по-добре да родят с цезарово сечение./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай