logo

Родители забелязаха странен детайл в СНИМКА на 6-м. си бебе и животът им рухна

Родители забелязаха странен детайл в СНИМКА на 6-м. си бебе и животът им рухна

Лекарите веднага разпознаха, че нещо не е наред, споделя съсипаната майка

Родители забелязаха необичаен детайл на снимка на 6-месечната си дъщеря си, а когато я заведоха на лекар, разбраха, че има рядка форма на рак, съобщава Express.

Наташа Мийд и нейният любим Бен Сала от Великобритания видели странен блясък в очите на шестмесечната си дъщеря Ела. Отначало не му обърнали внимание.

По-късно обаче решили да заведат малката на лекар, защото трудно държала лъжицата, което създавало огромен проблем с храненето. 

Майка бие тревога: Видите ли такава линия, веднага идете на лекар, преди да е станало най-страшното СНИМКА

"Първоначално приписвахме всичко на това, че е бебе, но ни посъветваха да я заведем на лекар. Лекарите веднага разпознаха, че нещо не е наред. Тя беше прегледана от специалист и диагностицирана с ретинобластом", споделя съсипаната Наташа.

Ретинобластомът е рядка форма на рак, който всяка година засяга около 44 деца в Обединеното кралство. При Ела обаче туморите били и зад двете очи -  нещо, което се случва при един на всеки три случая на пациенти с ретинобластома. 

"Ела е напълно сляпа с едното око, а другото не вижда добре. Тя току-що завърши шест цикъла на химиотерапия. Сега не се чувства добре и има нужда от кръвопреливане. Освен това има проблеми с дишането", казва майка й. 

От момента на поставяне на диагнозата момиченцето е преминало множество магнитно-резонансни томографии, за да се установи със сигурност, че ретинобластомът не е поразил зрителните й нерви и не се е разпространил от очите в други части на тялото.

Животът й рухна: Майка направи снимка на бебето си и видя нещо шокиращо

Лекарите се надяват, че Ела ще успее да преодолее болестта и да започне да живее пълноценно.  

"Ако беше само едното око, може би лекарите биха могли да премахнат тумора, но в момента лекуват и двете очи. Приоритетът е да се спаси живота на Ела, а на второ място - очите и зрението й, ако е възможно.

За щастие, този вид рак не е толкова смъртоносен, но причинява големи щети на здравето", казва още майката на момиченцето.

Млад татко умили мрежата със СНИМКА на бебето си, но един мъж го попари с истината

Жената предупреждава всички родители да не пренебрегват признаците на ретинобластома. По думите на Наташа, ранната диагностика може да е от решаващо значение за спасяването на деца с рядката форма на рак. 

"След диагнозата се натъкнахме на снимки, направени, когато тя беше на около шест месеца, и блясъкът беше там, в очите й. Чувство да знаем, че тези снимки ги е имало, а ние не сме знаели, че тя се бори с тази ужасна болест толкова дълго, е просто ужасно. 

Чувствам, че другите родители трябва да са наясно и да не се смущават да потърсят помощ. Ако се окаже нищо, никой няма да ви се смее", заявява тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай