logo

Сексолог: Сексът в една двойка е обречен, когато… 18+

Сексолог: Сексът в една двойка е обречен, когато… 18+

Раждането на дете е много труден момент във всяко семейство, но има как нещата да бъдат оправени, поясни д-р Валентин Денисов-Мелников

Няма човек, който да отрече, че сексът в едно семейство е много важен, тъй като той може да закрепи всички „пукнатини“ между мъжа и жената. От jenata.blitz.bg преди време споделихме как чрез три лесни стъпки може да се разбере дали един мъж ще е добър в леглото.

Но какво да прави една двойка, ако сексът помежду им изчезне? А това (нека да не се заблуждаваме) най-често се случва след като жената роди.

Клиничният психолог-сексолог Валентин Денисов-Мелников разкри защо сексът изчезва при двойките, които са заедно от дълго време, и как раждането на дете влияе върху интимните отношения между мъжа и жената.

Според експерта с течение на годините сексуалното желание по правило изчезва първо от страна на мъжа. В същото време жената може да бъде обичана, да бъде най-близкият човек в живота му, но мъжът спира да я иска сексуално

Сексолози: Ако човек прави тези 5 неща, то значи не обича секса!

„Това е свързано с така наречения комплекс на Мадоната-Блудница. Когато една жена е много обичана, тя попада в образа на майка за мъж. Подсъзнателно той не я иска сексуално, а само емоционално”, обясни сексологът.

В този случай обаче е възможно да се съживи сексуалният живот. Мъжът трябва да помни каква е била жена му в началото на връзката, за да й помогне да се върне към образа на „блудница“ - сексуално привлекателна жена. 

Сексолог разкри как карантината влияе на секс мераците

Раждането на бебе е друг фактор, който подкопава сексуалния живот на двойката. „Много жени кърмят бебетата си, а е доказано, че няма по-лош враг за сексуалното желание на мъжа от лактацията (процесът на кърмене)“, казва специалистът.

Той поясни, че непосредствено след раждането жената произвежда хормони, които предотвратяват възбудата й, освен това не получава достатъчно сън. Някои жени може да имат и следродилна депресия, която тотално ги отказва от секса.

През този период структурата на семейните отношения се променя. Често мъжът се обижда по детски, че му се обръща достатъчно внимание от страна на съпругата му, която е изцяло погълната от бебето.

Сексолози разкриха всички тайни за женския оргазъм 18+

В тази ситуация сексологът съветва мъжете да дадат на жената възможност за повече почивка от семейните задължения и най-вече да може да натрупат сили. „Така тя ще развие сексуално желание - дори в знак на благодарност към партньора си“, казва сексологът.

„Ако двойката преодолее тези трудности, тогава по-нататъшният сексуален живот може да се подобри. Иначе мъжът рискува жената ще бъде на 100% в образа на майката“, добавя Валентин Денисов-Мелников. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кой

Кой 16.10.2020 9:34

Тъпотия