Случаите на тези бременни са толкова уникални, че граничат с фантастиката СНИМКИ

Случаите на тези бременни са толкова уникални, че граничат с фантастиката СНИМКИ

Те определено са доказателство, че понякога природата може да бъде наистина много капризна

За всяка бъдеща майка бременността е вълшебен период от време в очакване на появата на ново същество. 

Всички сме свикнали, че това очакване продължава 9 месеца и завършва с раждането на бебе. Има обаче толкова необикновени бременности, които са в състояние да учудят дори и лекарите.

Като при тези жени и мъже, за които днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем. Те определено са доказателство, че понякога природата може да бъде наистина много капризна. 

Жена ражда, след като лекарите констатират, че е мъртва 

Днес науката е толкова напреднала, че животът на плода може да бъде спасен, дори ако майка му вече е умряла. Такова нещо се случва и в САЩ.

Бременната жена умира докато е бременна. Благодарение на апаратурата, която поддържа изкуствено живота на майката, през юли 1983 г. на бял свят се появява износено момиченце. От смъртта на майката до раждането на детето й изминават цели 84 дни.

Жена роди близнаци, а лекарите и мъжът й онемяха щом видяха бебетата СНИМКИ

След появата на бебето, жената е изключена от животоподдържащата апаратура. 

Подобна е и историята на Кристин Болдън, която умира след мозъчна аневризма. Плодът, който носи в утробата си, обаче остава жив повече от месец. В крайна сметка лекарите изваждат от корема й здрави момченца близнаци.

Жена с две матки, която е бременна с две бебета 

През 2010 г. Анджи Кромър забременява с две бебета, които не са близнаци. Всичко това, защото младата жена се ражда с две матки - патология, която се среща веднъж на 5 000 000 случая.

Така тя успява да зачене две деца - по едно във всяка матка. А децата й не са близнаци. 

Най-ниската майка в света, която роди три деца 

Стейси Хералд е висока едва 71 см. Американката страда от рядко заболяване, което прави костите й много чупливи, а белите й дробове са неразвити.

Бебе със светла кожа и рижа коса се роди в семейството на тъмнокожи, а ДНК тестът показа... СНИМКИ

Заради това още в детството си спира да расте и се придвижва само с инвалидна количка.

Въпреки категоричните забрани на лекарите, тя рискува живота си и решава да забременее. Дарява съпруга си с три здрави дечица. За съжаление, през 2018 г. жената умира на 44-годишна възраст.

Най-възрастната майка в света 

В началото на септември миналата година, жена, която вече трябва да бъде баба, стана майка. Става дума за 74-годишната Ерамати Мангаяма, която роди близнаци.

Естествено, бременността й се дължи на постиженията на съвременната медицина. За процедурата по изкуствено оплождане са използвани донорски яйцеклетки.

Голяма част от разходите са поети от клиниката по репродуктивна медицина, чието ръководство решава, че бременността и раждането на възрастната дама ще се превърнат в историческо събитие.

Жена роди близнаци, бащата видя второто бебе и ги напусна веднага

Така и става! На септември с помощта на цезарово сечение 74-годишната жена ражда близнаци, съобщават медиите по цял свят.  

Жена ражда близнаци с общо тегло 10 кг. 

Момиче и момче от Северна Каролина са едни от най-големите близнаци, които са се раждали някога.

При появата си на бял свят Шон и Абигейл тежат 10 кг. И двете деца се раждат напълно здрави.  

Мъж роди здраво бебе

Да, случват се и такива неща! Томас Бити се ражда жена, но се чувства мъж. Лекарите отстраняват млечните му жлези и му предписват хормони. Те обаче не успяват да увредят матката му и тя си функционира нормално. 

Томас и жена му Нанси решават той да забременее чрез изкуствено оплождане. Бременността преминава нормално и бебето им се ражда без отклонения.

Жена забременя докато е бременна 

Оказва се, че една жена може да забременее докато е бременна. И тези два случая са доказателство за това.  

Историята на Ема, която роди собствената си внучка, просълзи всички СНИМКИ

Най-скандалният е от Китай, когато жена забременя с едно дете от съпруга си и с второ - от любовника. ДНК анализът показа, че децата й са от различни бащи.

Джулия Гровенбург пък забременява два пъти в рамките на две седмици. Три години двамата със съпруга си Тод мечтаели да станат родители, но опитите им се увенчавали с неуспех.

Отчаяни, двамата вече обмисляли да си осиновят бебе от друга държава, но в една щастлива неделна утрин тестът на Джулия показал две чертички. А две седмици по-късно 33-годишната жена забременяла отново! 

Това явление се нарича суперфетация - оплождането на втората яйцеклетка става известно време след началото на бременността. В резултат на това в матката се развиват два плода, чиято възраст е различна.

Жена ражда 75 дни 

През 2012 г. Йоана от Полша забременяла с тризнаци. Единият плод се родил преждевременно и умрял в петия месец от бременността.

Лекарите й дали лекарство за спиране на контракциите, след което й казали да лежи под ъгъл от 30 градуса, за да може краката й да са по-високо от главата.

Чудото с малкия борец Емилия, която се роди едва 226 грама, удиви и лекарите СНИМКИ

В тази поза жената изкарала два месеца и половина. След това на бял свят в 32-ата гестационна седмица се появили близнаците й Ига и Игнатий.

Британката Палак Вайс пък ражда детето си 2 минути. Водите й изтекли и след един напън момиченцето й се родило. Нещата с първото й раждане обаче протекли по съвсем различен начин и госпожа Вайс раждала момченцето си цял час.  

Най-дългата бременност

Звучи невероятно, но най-дългата бременност е продължила цели 25 години! 9 месеца след зачеването контракциите при младата жена започнали, но тя не знаела какво се случва, а и нямало кой да й помогне и обясни.  

Зловещо: Майка изпадна в шок - роди дете без лице в клиника на ужасите

Жената понесла болката и изчака да премине. И тя наистина преминала. Така тя носила в утробата си дете цели 25 години.

По неизвестни за науката причини плодът умрял, но не се разложил, а се превърнал в малка мумия. Чрез секцио лекарите извадили мумифицираното телце от корема на майката, чието здраве не било засегнато по никакъв начин. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай