logo

За нищо на света не вярвайте в тези митове и суеверия, свързани с бременността

За нищо на света не вярвайте в тези митове и суеверия, свързани с бременността

Всяка бъдеща майка иска най-доброто за детето й, но не трябва да вярва на всичко

Няма бъдеща майка, която да не е чувала всякакви митове за това какво трябва и какво не трябва да прави докато е бременна. Преди време от  jenata.blitz.bg показахме на бъдещите мами осем бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни.

Овен това от jenata.blitz.bg споделихме с вас и  пет често чувани суеверия и поверия, които обаче се оказаха тотален мит и изобщо не трябва да вярвате в тях.

Е, сега ще ви разкажем за още четири "поверия", свързани с бременността, в които няма капка истина.

Те са:

Мит: Бременните жени трябва да избягват продуктите за кожата
„Почистващи лосиони, овлажнители, самобръсначки и слънцезащитни продукти могат безопасно да се използват по време на бременност”, казва д-р Хил. Въпреки това той уточнява: „Кремове и почистващи средства, съдържащи салицилова киселина, могат да се използват само ако концентрацията е по-малка от два процента”.

Мит: Бременните жени не трябва да боядисват косите си
Боите за коса се считат за безопасни, тъй като само малко количество от боята се абсорбира от кожата. Същото важи и за уредите за изправяне на коса. Полуремаркционните багрила и акценти са по-добър избор за бременните жени, тъй като амонякът в постоянни бои може да предизвика гадене. 

Мит: Сексът по време на бременност наранява бебето
Няма причина да престанете да правите секс по време на бременност. „Докато нямате необяснимо вагинално кървене, плацента превия, преждевременно раждане, цервикална недостатъчност или друго екстремно усложнение, спокойно може да консумирате любовта. Спокойно, няма да нараните бебето”, уверява д-р Парк.

Мит: Бременните жени не трябва да летят със самолет
Докато самолетната кабината е под налягане, летенето няма да навреди на бебето ви - на който и да е етап от бременността. „Повечето авиокомпании обаче ограничават пътуването на бременни през последния месец, защото се страхуват, че бременните жени може да родят в самолета”, смята д-р Бор. „Ако пътувате, разходете се нагоре и надолу по пътеките на редовни интервали - поне на всеки два часа, за да намалите риска от кръвни съсиреци в краката, което може да се случи, когато някой, бременна жена или не, седи прекалено дълго на едно място”, допълва докторът. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Asesino

Asesino 04.06.2019 23:13

Всяка сутрин по време на анален сондаж, другарят премиер опложда клоаката на Ивчето Крачунов, който за благодарност му ражда тризначета - Вяра, Надежда и Любов.