logo

Защо се появява тъмна ивица на корема през бременността

Защо се появява тъмна ивица на корема през бременността

В следващите редове ще ви разкрием причините и как да се отървете от нея

Бременността може да остави и няколко неприятни подаръци след себе си, един от тях е грозна тъмна пигментна ивица върху корема ви.

Убедени сме, че жените много искат да се отърват от нея, ако такава се появи. Това може да стане по време на бременност около седмия месец. Въпреки всичко, няма как да не признаете, че е неприятни и грозни.

Потъмняването на кожата при бременна жена е нещо напълно нормално. Пигметнацията се причинява от промяната на хормоналния фон, което е нео естествено по време на бременност. Потъмняването на кожата точно над белия лигамент на корема от пъпа и отдолу е характерно за третия триместър.

Основните характеристики на тази лента
- Строго в центъра на корема.
- Преминава от пъпа към пубиса.
- Понякога може да стигне до ребрата


Обикновено тази лента трябва да изчезне в рамките на няколко месеца след раждането. В най-лошия случай ще изчезне след една година или изобщо няма да изчезне. Срокът увеличава кърменето.

Как да се отървете от нея:

Ако една жена кърми, то тогава не трябва да се приемат лекарства, освен тези, създадени специално за този период. Избелващите средства, които биха помогнали да се отървете от тази лента обаче не са сред тях. Трябва да се задоволите с естествени средства.

- пилинг с различни естествени средства, например мед
- посещение на сайта 2 месеца след раждането
- краткотрайни компреси с отвари от лайка или липа
- маска от извара с ниско съдържание на мазнини е добър начин за премахване на хиперпигментацията. Не е подходящо за чувствителна кожа обаче. 

Има и кремове, които намаляват пигментацията. При него обаче не трябва да правите слънчеви бани, защото меланинът може да започне да се произвежда по-ефективно и да имате обратен ефект./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай