Ако ще си купувате дънки, то задължително прочетете тази новина

Ако ще си купувате дънки, то задължително прочетете тази новина

Според модните специалисти трябва да гледаме за три конкретни неща, за да различим висококачествените дънки от ментетата

Няма човек – без значение дали говорим за мъж или за жена, които да няма поне чифт дънки в гардероба си. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време стана ясно, че ретро дънки от 2000 година ще са хитът на 2022 г., а също така разкрихме и за какво служи малкото джобче на дънките.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за друго – за качеството на дънките.

На пръв поглед може да изглежда, че дънките за 20 лева и тези за по няколко стотин не се различават по нищо, но всъщност има начини да се разграничат висококачествените дънки от тези, изработени от евтини тъкани. 

Всеки трябва да пробва това, което Юлия направи с дънките си ВИДЕО

Дори добрите магазини могат да продават фалшификати, така че винаги трябва да сте наясно как да различите добрите дънки. 

Струва си да се отбележи, че могат да се намерят висококачествени модели на добра цена.

И така – модните експерти са категорични, че има три неща, за които трябва да гледаме и именно те ще ни разкрият дали даден чифт дънки са висококачествени или са ментеливи.

Ето трите неща, които разкриват дали дънките са качествени:

Качествени фитинги
Всички дънки трябва да имат гладки фитинги. Те трябва да бъдат правилно зашити, не трябва да стърчат конци от тях. 

Всички надписи, които са върху фитингите, трябва да бъдат релефни с равномерни букви с четлив шрифт.

Когато пробвате, опитайте се да седнете с дънките. Ако ципът остане затворен, то значи това са висококачествени дънки. Ако ципът се спусна и започна да се разкопчава, тогава е по-добре да не купувате тези дънки, в противен случай скоро ще трябва да смените ципа.

Обърнете внимание и на нитовете. Те са създадени не за красота, а за да държат тъканта по-здраво, така че трябва да се виждат и отвътре.

Шевове
Качественото облекло винаги може да се разпознае по шевовете. Те трябва да са достатъчно здрави, за да не могат да бъдат извадени с пръст. 

Освен това шевовете трябва да са равномерни. добросъвестните производители често правят двоен шев, така че дънките да не се разпадат.

Погледнете формата на шева. Там, където те се засичат трябва да изобразява фигурата осем. Така че можете да идентифицирате висококачествени дънки, които определено няма да се пръснат по шевовете щом ги обуете. 

По правило шевовете се правят с кафява или оранжева нишка. Ако производителят е избрал конец с различен цвят, това не означава, че дънките са с лошо качество. 

Въпреки това, ако в същото време купувате дънки на специализирана марка, тогава може да имате фалшификат пред себе си, ако цветът на конеца не е обичаен.

Текстил
И най-важният признак, по който можете да идентифицирате качествените дънки, е платът. Той трябва да е „тежък“. 

Експертите казват, че дънките, изработени от истински плат, трябва да тежат около килограм. Един квадратен метър плат тежи 200-350 грама.

Платът трябва да е с еднакъв цвят, ако разбира се моделът на въпросните дънки не е по-изчанчен. Обърнете внимание на „драскотините“ и боята. Никъде не трябва да има бели зони, както и много тъмни зони. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

като

като 13.03.2022 14:20

на п=4е о=4е ли

Аз канкретната

Аз канкретната 13.03.2022 18:56

Всичко казано е за специалист по текстил и шев,за обикновен човек или друг вид специалист е непонятно...освен това с ципа-:)

Пипи

Пипи 13.03.2022 21:56

Най - качествените дънки са от втора употреба и струват 5 лв .

Курти

Курти 13.03.2022 21:59

Бутат със всичка сила еластан,пфу джендеризъм....100 / котлон,и никакви примеси,петна кръпки и д-р.простотий.

nedjalka07

nedjalka07 15.03.2022 19:50

КЪМ АВТОРИТЕ НА СТАТИЯТА-ПИШЕТЕ НАПРАВО ПО СЪЩЕСТВО, А НЕ ДА ПЪЛНИТЕ СТАТИЯТА В НАЧАЛОТО С БАЛАСТ,НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ БАЛАСТА

Дънкоманяк

Дънкоманяк 16.03.2022 16:29

Качествените дънките си струват парите. А теста за ципа е да се отваря под натиск.

Дънкоманяк

Дънкоманяк 16.03.2022 16:30

.....Да не се отваря.....