Червило по дрехите?! Не се вайката – ето как лесно да го изперете

Червило по дрехите?! Не се вайката – ето как лесно да го изперете

Разбира се много дами често цапат одеждите си с него, с фон дьо тен и каква ли не друга козметика

В днешно време не само жените използват козметика, за да се разкрасят. Много често и мъжете прибягват до това, но не в същите количества като дамите (а дали това е правилно или дали го одобрявате е лична преценка).

Именно заради това често пъти при обличане и събличане различни козметични продукти попадат върху дрехите ни и ги замърсяват.

Няма дама, която поне веднъж да не е цапала някоя дреха с фон дьо тен. Безспорно още по-лесно е да омажем дрехите с червило.

Ако червилото има тези 4 съставки – изхвърлете го!

Ако жена го направи сама на себе си – поносимо е, но ако дама забележи петно от червило, което не е нейното, върху дреха на мъжа си… е, семейният скандал е в кърпа вързан.

Но преди да избухнат словесните престрелки, то от jenata.blitz.bg бързаме да съобщим, че има трик, благодарение на който ще изперем зацапаните с червило дрехи бързо и лесно.

По темата говори специалистът по научни комуникации на Procter and Gamble и експертът по марката Ariel Мартин Тербеке.

Той посочи прост и евтин начин за премахване на петна от червило от дрехите. 

„Температурите под нулата ще ви помогнат да се отървете от този вид мръсотия от прането лесно и безпроблемно“, казва той. 

Според Тербеке предметите, изцапани с козметика, трябва да се поставят във фризера. 

„След като червилото се втвърди, можете лесно да го изтъркате“, обясни специлистът.

Освен това, за да удължите живота на дрехите си, мъжът посъветва да ги обърнете отвътре и ако имат ципове и копчета да ги закопчаете преди да ги пъхнете в пералнята, а след това в сушилнята (ако използвате такава).

Също така, според неговите препоръки, прането в студена вода помага да се предотврати обезцветяването на тъканите. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай