logo

Как да спрем да се критикуваме постоянно

Как да спрем да се критикуваме постоянно

Ако забележите негативни мисли за себе си, трябва незабавно да ги спрете

Джулия Чай, жена треньор и сертифициран фасилитатор на Access Consciousness International School, автор на книгата The New Me и създател на общността Generation Yoga, даде съвет как да спрем твърде много да критикуваме себе си.

Адски демоде: Изхвърлете тези неща от гардероба си незабавно

„Самокритиката е навик, който можем съзнателно да променим. Ето три от най-ефективните начини да се справите с прекалено придирчив вътрешен критик. Първо, струва си да се опитате съзнателно да прекъснете обичайния ход на мислите. Второ, трябва да се погрижите за създаването на кръг от подкрепа. Трето, съветвам ви глобално да преосмислите имиджа си“, казва експертът.

Според нея съзнателната „промяна на записа“ в главата ви и изборът за какво да мислите и какво да оставите настрана изисква голямо внимание и максимална концентрация. Ако забележите негативни мисли за себе си, трябва незабавно да ги спрете.

Невиждано! Булка излезе с прозрачна рокля, нехаейки, че целият й задник е на показ СНИМКИ 18+

Специалистът отбеляза, че човек, свикнал с прекомерна самокритичност, често несъзнателно се обгражда с хора, които „отразяват“ и подхранват съмненията му. Затова има смисъл да потърсите други компании, където можете да разчитате на приемане и приятелско отношение.

Работата с терапевт може да ви помогне да преосмислите представата си за себе си. „Аз например практикувам така нареченото „разопаковане на личността“. Това е интервю, по време на което се работи за отключване на потенциала на клиента: стойността на личния опит се увеличава, появява се енергия за самореализация“, каза Чай относно своя метод на работа./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай