Месецът на раждане влияе на продължителността на живота, вижте какво ви чака

Месецът на раждане влияе на продължителността на живота, вижте какво ви чака

Може да разберете много за здравето и бъдещето си

Група учени са провели много интересно проучване, благодарение на което са стигнали до изводите, че месецът на раждане може да повлияе на продължителността на живота ви.

Този трик за почистване на фурната спестява време и усилия

Експерти анализират данни за мъжете и жените, участвали в експеримента, а резултатите са категорични според тях.

Краят на зимата – началото на пролетта

Родените през февруари и март обикновено са обект на различни алергични заболявания. Според учени това се дължи на липсата на достатъчно витамини през зимата, когато имунитетът на бременната жена намалява. Децата, родени през тези месеци освен това не се справят много добре с училището.

Хората, родени през този период, често страдат от дисфункция на щитовидната жлеза, ставни възпаления и сърдечни заболявания.

Запомнете ги: 4 уреда в кухнята надуват сметката за ток безбожно много

Пролет (април – май)

Според експерти тези деца имат слаба имунна система. Факт е, че през април започва сезонът на простудите, а през май вирусните инфекции продължават.

В напреднала възраст става ясно, че хората, родени през април и май имат проблеми с паметта и са податливи на развитието на атеросклероза, деменция и сърдечно-съдови заболявания. Естествено такива проблеми не пречат да живеят доста дълго.

Начало на лятото

Тези хора са наистина слънчеви. Те носят настроение в себе си и го предават на околните. С годините обаче се променят. Ако говорим за болести, то те често биват застигани от депресия, проблеми с дихателните и пикочно-половите органи.

Жените, родени през този период рядко се оплакват от мигрена, а мъжете много рядко могат да получат болки в гръбначния стълб.

Средата на лятото

Учени забелязват, че родените през юли живеят до дълбоки старини. Все пак проучването показва, че тези хора са предразположени към артрит и астма (мъжете), а жените пък към бронхит, остеохондроза и тумори.

Краят на лятото и началото на есента

Тези хора често имат доста алергии и е важно да сте внимателни с тях. Мъжете с течение на времето започват да се оплакват от тромбоза, повишена умора и нарушения в хормоналната система.

Жените, родени през септември, пък често биват засягани от онкологични заболявания. Представителите и на двата пола обаче рядко страдат от депресия, диабет и други хронични заболявания.

Разгара на есента

По това време се раждат бебета, които имат всички шансове да доживеят до дълбока старост. Техните майки често хапват главно плодове и зеленчуци по време на бременността. Заради хубавото време през 9-те месеца правят разходки на чист въздух, които са много полезни. През октомври и ноември се раждат хора с отлично здраве.

Зима (декември – януари)

Много от родилките през този период са минали през депресия и именно заради това бебетата им са склонни да бъдат тъжни. Това ги бележи за цял живот.

Все пак, ако трябва да обобщим, е редно да кажем, че не всичко зависи само от месеца на раждане, но и от начина на живот на всеки индивид. Лошите навици ускоряват стареенето и водят до ранна смърт, а високата физическа активност и балансираното хранене пък ви носят младост и живот до дълбоки старини.

Сам човек решава как да живее и какво да направи със себе си и живота си. Н е оставяйте нищо на случайността или на лекарските проучвания. Преглеждайте се редовно и живейте здравословно./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай