Тази смразяваща причина кара котката да спи до вас

Това е доста независимо животно, което в същото време държи редовно да получава внимание

https://jenata.blitz.bg/relaks/tazi-smrazyavashha-pricina-kara-kotkata-da-spi-do-vas Jenata.blitz.bg
Тази смразяваща причина кара котката да спи до вас

Котките са много интересни животни. Те са доста независими, но в същото време държат редовно да получават внимание от членовете на семейството си.

Спят често, но могат да бъдат и доста игриви, докато са будни. Понякога могат да бъдат шумни и досадни, друг път са сладки и приятни.

За щастие, повечето котки обичат да си почиват през нощта, точно както всички останали членове на семейството. И то не къде да е, а в леглото на стопаните си. 

Чудите се защо го правят? Дали защото собственото им легло не е достатъчно удобно?

Оказва се, че обичат да го правят по доста повече причини. И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием защо пухкавият ви домашен любимец е толкова нетърпелив да заспи до вас, както и за тъмните поверия, свързани с това му поведение.

Сигурност и уют

Една от основните причини, поради които котките предпочитат да спят до хората, е, че това им помага да се чувстват сигурни. Това са животни, които имат нужда от комфорт и сигурност и когато легнат до стопанина си, се чувстват като на сигурно място.

Любов и привързаност 

Котките са много любвеобилни животни и често показват привързаността към стопаните си, които спят до тях.

Котката скочи на корема на стопанката и я спаси от смъртоносна болест СНИМКА

Когато домашните любимци спят до вас, те усещат близостта и любовта ви и това може само да заздрави връзката между вас и четириногия ви приятел. 

Топлина и комфорт

Котките обичат топлината и комфорта и когато спят до вас, получават допълнителна топлина от тялото ви. Това може да бъде особено важно през студения сезон или ако имате климатик в стаята. 

Контрол и наблюдение

Котките обичат да контролират територията си и да наблюдават заобикалящата ги среда. Когато спят до стопаните си, те могат лесно да наблюдават активността им и да ги защитят при нужда.

Аномални явления

Има обаче и други причини, поради които котките могат да спят до вас и те далеч не са толкова приятни. Някои хора вярват, че това може да се дължи на аномални явления като призраци или духове. Освен това не трябва да забравяте, че котките се считат за пратеници на отвъдното.

И вие ли пускате котката в леглото си? Тогава задължително трябва да прочетете това!

Безопасно ли е да спите с котката си?

Като цяло това не е проблем, стига да е чиста и добре поддържана. Въпреки това мръсотията и вредителите, които котката ви събира отвън, могат да попаднат върху чаршафите и завивките ви. Затова най-добре й позволявайте да спи само от външната страна на одеялото, за да може тази, под която е тялото ви, да е чиста.

А ако като цяло не сте ОК котката да спи на леглото ви, го покрийте с чаршаф или резервно одеяло за оптимална защита. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Alex
преди 1 година

А пък,не дай Боже,да ви се изакат в градинката ви с хубави цветя- миризмата е непоносима.От това животно няма никаква полза,само вреда.Скоро с един приятел си развалихме приятелството,защото,видите ли,рябвало да присъства на масата за хранене.Всичко беше осеяно с косми,даже и яденето!

Откажи
Никога
преди 1 година

Не ходя на гости в къща,в която има домашен любимец! Гнус ме е !!!

Откажи