logo

Забавни минути с Роси: Как лесно да си направите красива купа за плодове от канал ВИДЕО

Забавни минути с Роси: Как лесно да си направите красива купа за плодове от канал ВИДЕО

Уникалните творения на Роси с квилинг и канап може да видите и на нейния сайт www.rosiartidea.com

Преди време от jenata.blitz.bg заедно с Росица Кръстева започнахме една доста интересна рубрика. А именно "Забавни минути с Роси". Днес ще изработим купа за плодове от канап.

В първия урок ви показахме как да си направите красоти от канап. След това с много интересни снимки ви представихме как да "облечем" бутилка. Непосредствено след това с уникално видео и фотоси ви демонстрирахме как да изработите органайзер от шпули от кухненски ролки, метални кутийки или консерви.

Преди това от jenata.blitz.bg държим да ви припомним, че ви показахме как с канап да си направите чудно красив домашен свещник и приказна декорация за врата.

Любопитен бе и урокът, в който ви научихме как лесно да си направите пано за стена с канап и вестници.

Уникалните творения на Роси с квилинг и канап може да видите и на нейния сайт www.rosiartidea.com.

Използваме за основа някаква купа, която имаме в къщи. Първо я увиваме хубаво с домакинско стреч фолио /от това, с което увиваме храната, преди да я сложим в хладилника/.Закрепваме за по-здраво с тиксо. Може да намажем с малко лепило долната част на купата, а може и без лепило.

Започваме да увиваме канапа през цялата купа по такъв начин, че да се получи достатъчно здраво, за да може да издържи натоварване после.

След като сме увили достатъчно канап,  хубаво намазваме с лепило цялата площ и оставяме да изсъхне. Добре е да престои поне едно денонощие.

Когато е хубаво изсъхнало, отрязваме горната част и подравняваме отстрани с ножица или ножче. Става доста трудно и рязането, и подравняването, защото лепилото придава известна здравина. 

После изваждаме купата от канап от основната купа и махаме стреч фолиото.

Можем да си помогнем с ножче, за да ни е по-лесно ваденето.

За по-красиво, а и по-здраво, от горната страна залепваме отвътре и отвън по една плитка, изплетена от по 6 нишки канап.

За да стои равно на масата, правим два плътни кръга от канап върху канцеларски джоб и след като позасъхнат малко, ги залепваме на дъното на нашата купа от двете страни.

Сега остава само да я украсим. Аз използвам цветя и листа, направени от канап, както и тичинки и перлички.

Цветята се правят по следният начин. Около метална пластинка или линийка, ако имате, навивате поне 30 намотки от канапа. От долния край минавате със силиконовия пистолет лекичко и вадите намотките внимателно. Залепвате двата края и получавате красиво цвете. Ако желаете, може да направите още едно цвете само от 6 нишки канап с друг цвят, което да сложите вътре в първото. И накрая – малко жълт канап за среда – и цветето ви е готово.

Може да си направите и панделки от няколко нишки канап, които да залепите за купата.

И съвсем накрая е добре да напръскаме купата с безцветен лак от двете страни за по-голяма издържливост. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай