7 причини жените да изневерят

7 причини жените да изневерят

Мъжете вече не водят статистиката по този критерии

Кой изневерява повече – мъжете или жените? Да, сигурно смело ще предположите, че са представителите на силния пол, но нещата вече не стоят по този начин.

Саманта предложи на мъжа си отворена връзка, но не очакваше, че той ще...

В последно време цифрите и проучванията показват, че средно 20% от мъжете са изневерявали на жените си, а обратното е 13%.

Има обаче един тънък нюанс. Оказва се, че дамите на възраст между 18 и 29 години надминават по забежки мъжете. Възрастните жени обаче се оказва, че не са толкова склонни да предадат половинката си.

Защо обаче една жена се решава да изневери. Оказва се, че има точно 7 причини, поради които представителките на нежния пол решават да скочат в леглото с друг мъж. Ето ги и тях:

Енис разбра, че мъжът, с когото излиза, е женен, и му отмъсти брутално ВИДЕО

Заради секса

Жените също изневеряват заради плътското изкушение. Те могат да се награбят с мъж, който ги възбужда и привлича силно.

Неудовлетворение от връзката си

В проучване се доказва, че втората най-честа причина за изневяра от страна на представителките на нежния пол, е когато не са щастливи от човека, с когото са. Тогава те започват да търсят страничен флирт, а любовната афера добавя адреналин към живота им.

Импулсивно

Поради стечение на обстоятелствата, настроение или определена ситуация, те могат да попаднат в леглото на друг мъж. Понякога дамите просто не искат да пропуснат момента

Липса на емоционална близост с половинката

Физическата или емоционалната интимност са основни нужни на всеки. Трябва да си задоволяваме, а ако една жена не ги удовлетвори, то ще открие някой, който е готов да й ги даде.

Да се чувства желана

И жените, и мъжете изневеряват, защото желаят да се почувстват обект на любов и обожание. Липсата на внимание в една връзка лесно може да тласне жената в прегръдките на друг.

Ниско самочувствие

Ниското самочувствие също може да мотивира жената да потърси силни странични емоции. Ко половинката им е щедра на критики, се натрупва нужда от любов, която рано или късно принуждава жената да търси външна подкрепа.

Искате развод

Понякога изневярата е скрит манифест, че една жена е готова да прекрати съществуваща връзка, но й е трудно да обяви решението си.

Подобно поведение е несправедливо към половинката, въпреки че е разбираемо от психологическа гледна точка./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!