logo

Родители доведоха дъщеря си до психично разстройство, карайки я да се омъжи

Родители доведоха дъщеря си до психично разстройство, карайки я да се омъжи

27-годишната жена отиде в болницата с оплакване от проблеми с дишането и изтръпване на крайниците

Жителка на Китай разви психично разстройство поради убеждаване от родителите й бързо да си намери мъж и да се омъжи.

27-годишната жена от град Джинан, провинция Шандонг, отиде в болницата с оплакване от проблеми с дишането и изтръпване на крайниците.

Чудили ли сте се защо някои мъже имат само дъщери

Лекарите прегледаха пациента и стигнаха до заключението, че наблюдаваните симптоми са причинени от тревожно разстройство. По-специално, жената страда от респираторна алкалоза, при която поради учестено дишане нивото на въглероден диоксид в кръвта намалява.

Лекуващият лекар на китайката Чен Лианг установил, че тя е започнала да се задушава след голям скандал в семейството. „Според нея родителите й много пъти са настоявали да се омъжи. В крайна сметка търпението й свършило и имало голяма кавга “, каза лекарят и добави, че това е последната капка, която я е довела до тревожно разстройство.

Едва ли майките знаят, но тези елементарни неща в дамската чанта могат да убият бебето

Д-р Лианг уточни, че в този случай нивото на въглероден диоксид в кръвта може да се възстанови с помощта на специална маска, която регулира дишането, а повишената тревожност ще изчезне веднага щом жената се успокои. Въпреки това лекарят напомни, че, ако се появят подобни симптоми и при вас, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

Броят на сватбите в Китай намалява от десетилетие. Пикът на браковете е през 2013 г., когато в страната са създадени 13,5 милиона семейства. През 2021 г. обаче този брой е спаднал до 7,6 милиона. Възрастта на младоженците също е намаляла: ако по-рано китайците се женеха на 20-24 години, сега те са по-склонни да създават семейства на 25-29 години.

В същото време ранният брак традиционно се счита за дълг на децата към родителите им, а нежеланието да се оженят в ранна възраст често предизвиква конфликти в семействата./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай