logo

Свещеникът Николай шокира всички с тези думи за секса преди брака

Свещеникът Николай шокира всички с тези думи за секса преди брака

Духовното лице назова причините, заради които интимните ласки преди венчавката не са за предпочитане

Целомъдрието отдавна не е това, което беше. В днешни дни много рядко представителите на дадена двойка ще са се „опазили“ за първата брачна нощ.

И все пак често пъти се повдига темата за това колко е важно да не правим секс преди брака. Именно за това говори и свещеникът Николай Бабкин.

Използвайки социалните мрежи той реши да припомни на младите влюбени защо е важно да се откажат от интимност преди брака.

Той отбеляза, че проблемът дори не е в половия акт като такъв, а в неговите последствия.

„Страстта завладява, защото човек е повреден от греха и е способен да оскверни и най-светлите чувства. Преди брака трябва да сте приятели с любимия човек, а не да спите заедно. 

Семейството живее заедно цял живот не заради чувства и сексуално желание. Тази магия престава да действа след година и половина, така че днес половината от двойките се развеждат под претекст „чувствата изчезнаха“, категоричен е Бабкин.

В случай на интимност преди брака, според свещеника, целостта на личността, целомъдрието се разрушава при съединяване с друг човек. От страстни чувства човек просто губи обективната си оценка и може да не вижда проблемите в отношенията, които обикновено се изравняват с помощта на секс. 

„Освен това „магията не е вечна и тогава човек се среща с реалността“, когато партньорът се окаже, че не е толкова идеален, колкото изглеждаше преди“, допълва свещеника. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!