Без висене над тигана: Тези вкусни тиквички се правят сякаш сами

Без висене над тигана: Тези вкусни тиквички се правят сякаш сами

Всичко става бързо и лесно, а крайният резултат няма да ви разочарова

Лятото е в разгара си и все още разполагате с време да се наслаждавате на вкусни ястия от пресни сезонни зеленчуци.

И тъй като един от любимите на всички българи са тиквичките, от jenata.blitz.bg ще ви зарадваме с една нова версия на класическата рецепта за приготвянето им.

Днес ще ви разкажем как бързо и лесно да си направите пържени тиквички по малко по-нетрадиционен начин. 

Какво прави приготвянето на това просто ястие толкова уникално? Най-малкото фактът, че няма да се наложи да чистите цялата кухня от пръските олио, летящи от тигана във всички посоки. И да висите на котлона с часове! 

Всичко става бързо и лесно. А крайният резултат няма да ви разочарова. 

Продукти:  

2-3 тиквички
100 гр. брашно
1 ч. лъжица сол

Зеленчукова лазаня с тиквички - пръстите да си оближеш!

подправки на вкус
4 суп. лъжици слънчогледово олио

Начин на приготвяне: 

Измийте добре тиквичките и ги подсушете с домашна хартия. След това ги нарежете на кръгчета с дебелина 0,5-1 см.

Вземете съд с плътно затварящ се капак и изсипете брашното в него. Добавете сол, любимите си подправки, разбъркайте всичко добре и поставете тиквичките вътре. След това покрийте с капака и разклатете добре няколко пъти, за да могат тиквичките да се покрият равномерно с брашно от всички страни. 

Няма наяждане с този вкусен "Патладжанов рай"

Загрейте фурната до 230 градуса. Вземете подходяща тава и я застелете с хартия за печене. Намажете обилно пергамента със слънчогледово олио, а върху него наредете тиквичките плътно една до друга.

Печете 7 минути. След това извадете тавата, внимателно обърнете тиквичките с помощта на шпатула или вилица и върнете отново във фурната за още 5–7 минути.

Когато тиквичките се покрият с апетитна златиста коричка от двете страни, можете спокойно да ги извадите и да сервирате.

Ястието ще стане още по-привлекателно и вкусно, ако го поръсите с пресен копър и малко чесън. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Avrora1

Avrora1 29.08.2021 17:10

Коричката върху тези цукини на снимката е от кашкавал! Пак рецептата е копи-пейст от едно място, а снимката - от друго ... И нямат нищо общо помежду си!

Въх!

Въх! 30.08.2021 14:49

Невероятно! Патентовайте метода! Луди ли сте, читателите ви ли са луди, или ви плащат на дума?