Всички сме наясно, че повечето колбаси, които се продават в хранителните магазини, не са изцяло от месо. Дори не искаме да си помисляме с какви точно гадости са натъпкани те.
Затова сега от jenata.blitz.bg намерихме идеалното решение на това как да знаем, че със сигурност саламът, който ядем, е от истинско месо.
А спасението е едно – да си го направим сами. Ако обаче веднага ще почнете да се вайкате, че не сте месари, кулинари или нямате време, то от jenata.blitz.bg ще трябва да ви прекъснем и да ви кажем, че хубавото на рецептата, която ще ви предложим е със супер лесни съставки, които със сигурност ще намерите във всеки магазин, а освен това и става за минутки.
И така – сега от jenata.blitz.bg ще ви кажем какво трябва да направите, за да си приготвите у дома „Млечен салам”. Не се подлъгвайте по името му – от месо е, не от мляко.
Необходими продукти за „Млечен салам”:
Пилешки гърди – 1,500 кг.
Свинско - 150 гр.
Картофено нишесте - 1 супена лъжица;
Сок от едно цвекло;
Чесън - 1-2 скилидки;.
Подправки - бахар, риган, сол;
Прясно мляко – половин литър.
Начин на приготвяне на „Млечен салам”:
В блендер добре пасирайте пилешките гърди, чесънът и подправките. После нарежете свинското месо на кубчета и добавете и него.
Към сместа добавете и картофеното нишесте, млякото, както и сока от цвекло.
За да оформите сместа като салам може да направите нещо доста интересно. Разрежете една картонена кутия на натурален сок, измийте я добре и вътре пъхнете сместа.
Ако не искате да се занимавате с „рециклиране” вземете от хартиените чинийки за печене и там оформете сместа като саламче.
Напълнете голяма тенджера с вода и в нея сложете колбаса. От момента на кипене на водата варете 40-50 минути. щом махнете колбаса от водата го оставете да се охлади добре, даже може да го сложите в хладилника.
И това е. приятно, бързо и лесно, а най-хубавото е, че ще хапвате вкусен домашен салам. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!