Чудните кюфтета на леля Поли, която от години крие рецептата

Чудните кюфтета на леля Поли, която от години крие рецептата

Те са страшно апетитни и съдържат както гъби, така и тиквички

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца с гъби и тиквички. Хрупкави отвън и мекички отвътре, те са истинска наслада за всеки.

Свинското с кисело зеле става уникално, направите ли го така

Различните кюфтенца, страшно апетитни. Чудни са тези кюфтенца с гъби и тиквички

Трябват ни четири тиквички, пет по-големи гъби, три картофа, три скилидки чесън, едно яйце, 60 грама масло, три лъжици галета, една лъжица кисело мляко, връзка копър, черен пипер, сол на вкус. Магията става само за няколко минути.

Първо си сваряваме и обелваме картофите. Белим тиквичките и ги стържем на едро ренде. Гъбите ги измиваме и ги нарязваме на ситно. Запържваме гъбите с малко черен пипер и сол, но без никаква вода.

Това е тайната за сочно свинско месце на фурна

Когато отделената от тях течност изври, а гъбите порозовеят, добавяме към тях и изстисканите от водата тиквички. Задушаваме всичко за няколко минутки, докато омекнат тиквичките.

През това време пускаме фурната да се загрее и си подготвяме една тавичка с хартия за печене. Взимаме купа и в нея настъргваме сварените вече картофи. Прибавяме към тях сместа от тиквичките и гъбите.

Слагаме и галетата за спойка, както и смачкания чесън, киселото мляко, яйцето, копъра, още черен пипер и сол на вкус. Много хубаво разбъркваме всичко това и с помощта на една лъжица си оформяме кюфтенца. Които редим в тавата.

Пъхаме ги да се пекат във фурната до готовност, а след това ги поднасяме на трапезата с млечно-чеснов сос, заливка от разтопено масълце с червен пипер, салата или всичко друго, което ни е по вкуса.

Стават хрупкави отгоре и с чудесен и наситен вкус отвътре. Просто са една малка фантазия, която всеки, който е опитал, е харесал. Стават и за мезе, и за основно ястие. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай