За да направите ориза перфектен, трябва да го сготвите като паста, казва канадският диетолог Дженифър Палиан. Това съобщава Daily Mail.
Палиан сподели необичаен начин за приготвяне на ориз в социалната мрежа.
„Този метод ще промени живота ви“, казва тя.
„Ето как моята свекърва готви ориз. Вместо внимателно да измервате количеството ориз и вода и да се надявате на най-доброто, просто напълнете голяма тенджера с вода, както бихте направили с паста“, споделя още Палиан.
Това лучено изкушение на фурна свършва за секунди
Според нея след това може да се добави ориз и да се вари на слаб огън, докато омекне. След това трябва да отцедите излишната вода с гевгир.
Както при пастата, диетоложката добавя около две чаени лъжички сол към четири чаши вода. Според нея, използвайки този метод, можете да готвите не само ориз, но и всяка друга зърнена култура, включително киноа, ечемик, амарант и просо. В същото време готовността на ориза трябва да се провери пет минути по-рано от предложеното в инструкциите.
Публикацията на Палиан в социалните мрежи събра стотици коментари. Техните автори споделиха своите тайни за приготвяне на ориз. „Открих, че има страхотен вкус, ако добавите парче масло или гхи!“ пише един от тях.
„Винаги мия сварения ориз. Това позволява да премахнете излишното нишесте “, съветва друг експерт.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!