Изсипах чаша студена вода в манджата и стана невероятна

Изсипах чаша студена вода в манджата и стана невероятна

Оказа се, че приготвянето на кнедли не е никак трудно, ако използваме този и още няколко трикчета

Мнозина от нас обичат макаронените изделия. Приготвянето им на пръв поглед изглежда много лесно, но уви това не винаги е така. Понякога може да преварим спагетите, макароните и т.н., а друг път може пък да ви извадим от врящата вода преждевременно и да останат суров.

Именно за да няма грешки преди време от jenata.blitz.bg споделихме най-голямата тайна за перфектната паста.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за приготвянето на друг вид макаронено изделие. А именно кнедлите.

Тайната бе споделена от читателка на jenata.blitz.bg.

По думите й мнозина са на мнение, че е много трудно да се готвят кнедли. Това обаче далеч не е така. Идеалните кнедли са възможни благодарение на няколко тайни, който обаче малцина знаят.

И така – сега ще разбулим мистерията за това как да приготвим идеалните кнедли. 

За начало не забравяйте, че количеството вода в тенджерата трябва да е пропорционално с количеството кнедли, които планирате да варите. Изчислете количеството течност както следва: за 500 грама кнедли са необходими 1,5 литра вода. 

Тайната на перфектно сварените паста и спагети е развенчана

Това правило е изключението особено, ако ще ядете кнедлите с бульона – все пак тогава можете да сложите по-малко вода, за да направите бульона по-наситен на вкус.

Когато опитах бульона на мъжа ми, разбрах, че цял живот съм го варила неправилно!

Когато водата заври, добавете сол (на 1 литър вода се добавя 1 чаена лъжичка), няколко дафинови листа и 3-4 топченца черен пипер. Може да се добавят и други подправки, разбира се, всичко зависи от вашия вкус. Внимавайте обаче да не прекалите от към подправки, за да не се стигне до обратния ефект от този, които търсите. 

След това сложете кнедлите във врящата вода. Долейте още вода и изчакайте всичко да кипне като разбърквате от време на време. 

Веднага щом кнедлите изплуват на повърхността на водата, огънят трябва да се намали до среден, манджата отново да се разбърка и да се остави да се готви за още 4-6 минути.

И точно тук идва основната тайна за приготвянето на идеалните кнедли: ако искате тестото на вашите кнедли да е по-меко, изсипете чаша студена вода в тенджерата. 

Това трябва да се направи в момента, в който кнедлите изплуват на повърхността. 

Важно е да отбележим, че така времето за готвене трябва да се увеличи с 2-3 минути, но пък си заслужава. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

euromebel

euromebel 28.02.2020 14:51

мебели по поръчка https://euromebel.com/