Колко супа трябва да ядем

Колко супа трябва да ядем

Супите съдържат балансирано количество протеини, мазнини, въглехидрати и други микроелементи

Супите съдържат важни микроелементи, необходими за нормалното функциониране на организма. Един възрастен човек е желателно да яде супа два до три пъти седмично. За това говори Дария Утюмова, терапевт в медицинската компания.

Безценни съвети как да изберем истински мед и какво да правим с него

Това правило трябва да се спазва от тези, които нямат хронични или остри заболявания на стомашно-чревния тракт. Супите съдържат балансирано количество протеини, мазнини, въглехидрати и други микроелементи, необходими за нормалното функциониране на организма.

„За да бъде супата здравословна, важно е да я приготвите правилно“, отбеляза лекарят.

Обичате палачинки? Задължително прочетете този материал

Според нея е по-добре да избирате зеленчукови супи или такива с пилешко, пуешко, заешко или нетлъсто месо. Утюмова препоръчва да източите първия бульон, за да се отървете от излишните мазнини и химикали, които животното е изяло през живота си заедно с храната.

Говорейки за дните, когато супата не е в менюто, терапевтът отбеляза, че пиенето по време на хранене е възможно, но не е необходимо; възрастен може да пие негазирана вода, ако желае.

По-добре е да не пиете сладки лимонади и сокове, тъй като тези напитки могат да доведат до диабет и други заболявания./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

uha

uha 22.11.2023 12:30

Руски статии, щото руснаците живеят най-дълго;)