Леля Лили ме научи тайната за топящи се в устата картофки, няма наяждане с тях

До преди нейната рецепта, правех всичко по стандартния начин, а сега съжалявам

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/lelya-lili-me-nauchi-taynata-za-topyashti-se-v-ustata-kartofki-nyama-nayazhdane-s-tyah Jenata.blitz.bg
Леля Лили ме научи тайната за топящи се в устата картофки, няма наяждане с тях

Ястието е семпло и изключително апетитно, Често искате пържени картофи – ароматни, със златиста коричка.

От една страна е много просто – хвърлете картофи в тиган, запържете, посолете и сервирайте. Но можете обаче да го направите много по-интересно.

Ето една невероятна рецепта, по която леля ми Лили приготвяше картофките. С нея те стават по-вкусни, а у дома вече всеки ден искат да им правя.

Необходими продукти:

4-5 средни картофа
200-300 г гъби
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
пресни зеленчуци

Начин на приготвяне:

Нарежете големи картофи на едри, но не дълги парчета. Сложете в съд, залейте с вода, добавете малко сол.

Слагаме съда на огъня. Гответе 5 минути, или докато омекнат отвътре (отвън трябва да остане твърдо).

Накълцайте лука. Нарежете гъбите. Накълцайте чесъна, пише 7kefa.com.

Загрейте олиото в тиган на среден огън. Добавете лука, запържете 3-5 минути до прозрачност. Добавете гъбите, запържете до златисто.

Добавете чесън, запържете за 1-2 минути, докато ароматизира.

Сварените картофи се отцеждат от водата. Добавете в тигана с гъбите и лука. Разбъркайте, за да се разпределят равномерно съставките.

Сол пипер. Запържете още 5-7 минути до златисто кафяво.

Горещи

Коментирай