Най-вкусните пилешки бутчета стават с тази тайна рецепта

Те се приготвят бързо, но знайте, че се изяждат още по-бързо

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nai-vkusnite-pileski-butceta-stavat-s-tazi-taina-recepta Jenata.blitz.bg
Най-вкусните пилешки бутчета стават с тази тайна рецепта

Докато шишчетата се оставят настрана: сварете пилешките бутчета в медено-соева марината

Времето се затопля, а с това и на повечето от нас ни се приисква да прекарваме повече часове навън. Нека бъдем честни – хубаво е, ако на разположение имаме двор и барбекю.

Там може да се съберем с компания, а разбира се ида приготвим някоя и друга вкусотия на барбекюто.

Пилешки бутчета в меден сос, толкова са вкусни, че не може да се отлепите

Но ако не разполагате с такова, то спокойно! То от jenata.blitz.bg имаме едно страхотно предложение за вкусотия, с която ще оберете овациите на всички.

Става въпрос за пилешки бутчета. Те са толкова страхотни, че се изяждат буквално за минути. Кратко време е необходимо и за приготвянето им. А то става на фурна.

Спокойно може да се каже, че тайната е в медено-соева марината.

Необходими продукти за 5-6 порции:

Пилешки бутчета – 14 бр (около 1,5 кг)
Чесън – 6 скилидки
Соев сос - 120 мл
Мед – 45 гр
Подправки за пиле - 1 ч.ч.

Процес на готвене:

Обелете чесъна и го прекарайте през преса. Ако нямате такава, то го нарежете на възможно най-ситно.

Смесете соевия сос, меда, чесъна и подправките, разбъркайте с бъркалка до гладкост и залейте пилешките бутчета с маринатата. Разбъркайте добре с ръце.

Оставете ги за около 2 часа. 

Тези пилешки бутчета свършват за минути, тайната е в соса

След това загрейте фурната на 180С.

Поставете бутчетата в тава за печене, залейте със соса, ако е останал, и печете 45-50 минути до златисто кафява-коричка. 

По време на готвенето бутчетата се заливат 2-3 пъти със соса от тавата, който са пуснали.

Това е! приятен апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай