Докато шишчетата се оставят настрана: сварете пилешките бутчета в медено-соева марината
Времето се затопля, а с това и на повечето от нас ни се приисква да прекарваме повече часове навън. Нека бъдем честни – хубаво е, ако на разположение имаме двор и барбекю.
Там може да се съберем с компания, а разбира се ида приготвим някоя и друга вкусотия на барбекюто.
Пилешки бутчета в меден сос, толкова са вкусни, че не може да се отлепите
Но ако не разполагате с такова, то спокойно! То от jenata.blitz.bg имаме едно страхотно предложение за вкусотия, с която ще оберете овациите на всички.
Става въпрос за пилешки бутчета. Те са толкова страхотни, че се изяждат буквално за минути. Кратко време е необходимо и за приготвянето им. А то става на фурна.
Спокойно може да се каже, че тайната е в медено-соева марината.
Необходими продукти за 5-6 порции:
Пилешки бутчета – 14 бр (около 1,5 кг)
Чесън – 6 скилидки
Соев сос - 120 мл
Мед – 45 гр
Подправки за пиле - 1 ч.ч.
Процес на готвене:
Обелете чесъна и го прекарайте през преса. Ако нямате такава, то го нарежете на възможно най-ситно.
Смесете соевия сос, меда, чесъна и подправките, разбъркайте с бъркалка до гладкост и залейте пилешките бутчета с маринатата. Разбъркайте добре с ръце.
Оставете ги за около 2 часа.
Тези пилешки бутчета свършват за минути, тайната е в соса
След това загрейте фурната на 180С.
Поставете бутчетата в тава за печене, залейте със соса, ако е останал, и печете 45-50 минути до златисто кафява-коричка.
По време на готвенето бутчетата се заливат 2-3 пъти със соса от тавата, който са пуснали.
Това е! приятен апетит от jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!