Никога не остава и парче от тази постна бирена баничка, топи се в устата

Никога не остава и парче от тази постна бирена баничка, топи се в устата

Важно е да я нарежете преди печенето, за да поеме от заливката

Ако сте си мислили, че постна баница не може да е вкусна, пробвайте тази.

Бърза рецепта за хрупкава, сочна и сладка баклава

Става бързо, сервира се моментално. Остава мека и вкусна за утре, но рядко остава и едно парче, пише 7kefa.com.

Важно е да я нарежете преди печенето, за да поеме от заливката. Надува се много, остава сочна.

Какво ви трябва?

  • Пакет кори за баница
  • 2-3 картофа
  • 2 глави лук
  • 80 грама люспи от соя
  • 400-500 грама гъби – по-добре пресни, а не мариновани

Заливката се прави от 250 милилитра бира, 100 милилитра олио. Поръсва се с малко сусам. Ако не постите, може да наръсите малко сирене отгоре.

Този ябълков сладкиш е най-любимото нещо през есента

Как се приготвя?

Накиснете соевите люспи в гореща вода за 15 минути. След това ги прецедете и изстискайте хубаво.

Лукът се ситни, за да се стопи при готвенето. Изчистете и обелете картофите, след което ги настържете. Изплакват се със студена вода и се отцеждат.

В тиган с малко загрято олио запържваме на умерен огън лука, после добавяме настъргания картоф. Когато се позадушат, сложете изцедената соя.

Запържваме още малко, а след това добавяме наситнените гъби. Готвим без да усилваме котлона докато сокът избие и започне да се изпарява. Когато се запържи всичко, махаме тигана.

Ако ще правите рула, преброите корите. Ако ще налагате, не ги бройте.

Намазнете добре тавата. Трябва да прецените как ще я сглобите. Ако ще правя вита баница, взимам корите две по две. Ако ще налагам баницата, слагам плънка на всяка кора и просто редя една върху друга. На последната кора не се слага плънка.

Трябва да отпочине 5 минути преди да се нареже на подходящи парчета. Тогава заливате със заливката. Пече се в загрята до 200 градуса фурна. Отнема между 20 и 30 минути.

На 10-та до 15-та минута вадим баницата и поръсваме сусам и сирене (ако ще слагаме). След това връщаме да се доизпече. Когато е готова трябва да изстине много малко преди да нарежем по вече наличните разрези.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай