Няма наяждане с тази лазаня с патладжан и моцарела

Опитате ли веднъж това ястие, ще го готвите всеки сезон

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nyama-nayazhdane-s-tazi-lazanya-s-patladzhan-i-motsarela Jenata.blitz.bg
Няма наяждане с тази лазаня с патладжан и моцарела

Обичате да си похапвате вкусно, но се страхувате, че излишните калории през нощта ще навредят на фигурата ви? Не се отчайвайте! Можете да приготвите вечеря, която е едновременно засищаща и нискокалорична.

Предлагаме ви да го направите с тази лесна и удивително вкусна диетична лазаня с патладжани.

За класическата лазаня са нужни кори, кайма и сос. Във версията, която от ви предлагаме, корите се заместват с патладжан.

Ястието по нищо не отстъпва на класическата лазаня. Примамлив аромат на пресни подправки, лек кисел вкус от доматите, и мека, топяща се в устата моцарела... Опитате ли веднъж това ястие, ще го готвите всеки сезон!

Списък с продукти: 

3 патладжана
300 гр. домати
200 гр. моцарела

Няма наяждане с тези сочни пилешки рулца

50 гр. кашкавал
1 ч. л. провансалски билки или риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Измийте патладжаните и отстранете дръжките. Нарежете ги по дължина на филийки с дебелина 1 см и ги изпържете в растително масло от двете страни, докато омекнат. 

Направете разрези с кръстовидна форма на доматите, потопете ги във вряща вода за 1 минута, а след  това ги залейте със студена. Обелете доматите и ги намачкайте с вилица. 

Тези кюфтенца на фурна свършват за минути

Нарежете моцарелата на филийки, а кашкавала настържете на едро ренде. 

На дъното на дълбока форма за печене, предварително намазана с олио, наредете един слой патладжан. Отгоре подредете част от доматите, добавете малко провансалски билки, сол и черен пипер. Следващият слой е от моцарела. 

Повторете процедурата докато продуктите свършат. Последният слой на лазанята трябва да е от патладжани. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Поръсете ги обилно с твърди стърготини от сирене.

Печете в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути. 

Пилешки гърдички във фолио - пръстите да си оближеш!

За да направите лазанята още по-вкусна, добавете пресен босилек, мащерка, индийско орехче и майорана.

Приятен апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Да бе, да
преди 3 години

С пържен патладжан няма как да е нискокалорична тая лазаня

Откажи