Обичате да си похапвате вкусно, но се страхувате, че излишните калории през нощта ще навредят на фигурата ви? Не се отчайвайте! Можете да приготвите вечеря, която е едновременно засищаща и нискокалорична.
Предлагаме ви да го направите с тази лесна и удивително вкусна диетична лазаня с патладжани.
За класическата лазаня са нужни кори, кайма и сос. Във версията, която от ви предлагаме, корите се заместват с патладжан.
Ястието по нищо не отстъпва на класическата лазаня. Примамлив аромат на пресни подправки, лек кисел вкус от доматите, и мека, топяща се в устата моцарела... Опитате ли веднъж това ястие, ще го готвите всеки сезон!
Списък с продукти:
3 патладжана
300 гр. домати
200 гр. моцарела
Няма наяждане с тези сочни пилешки рулца
50 гр. кашкавал
1 ч. л. провансалски билки или риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и отстранете дръжките. Нарежете ги по дължина на филийки с дебелина 1 см и ги изпържете в растително масло от двете страни, докато омекнат.
Направете разрези с кръстовидна форма на доматите, потопете ги във вряща вода за 1 минута, а след това ги залейте със студена. Обелете доматите и ги намачкайте с вилица.
Тези кюфтенца на фурна свършват за минути
Нарежете моцарелата на филийки, а кашкавала настържете на едро ренде.
На дъното на дълбока форма за печене, предварително намазана с олио, наредете един слой патладжан. Отгоре подредете част от доматите, добавете малко провансалски билки, сол и черен пипер. Следващият слой е от моцарела.
Повторете процедурата докато продуктите свършат. Последният слой на лазанята трябва да е от патладжани. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал.
Поръсете ги обилно с твърди стърготини от сирене.
Печете в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.
Пилешки гърдички във фолио - пръстите да си оближеш!
За да направите лазанята още по-вкусна, добавете пресен босилек, мащерка, индийско орехче и майорана.
Приятен апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!