Картофите са един от най-често използваните продукти в българското домакинство. Те присъстват на трапезата под всякаква форма - пържени, задушени, печени, варени, на супичка или пък като пюре.
Днес обаче ще споделим с вас как да си приготвите най-вкусните картофки на тиган в италиански стил. Основният акцент тук се крие в контраста между хрупкавата коричка и буквално разтапящата се в устата среда на картофките. С две думи - пръстите да си оближеш!
Необходими продукти:
800 гр. картофи
15-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър
Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.
Всички онемяват, като видят как приготвям картофките с месо
Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.
Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.
На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.
Всички вкъщи полудяха по тези картофени бомбички, правя ги за минути
Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър.
Ястието е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!