Пилешкото месо е много здравословен и диетичен продукт. Не всеки обаче го обича, тъй като по време на готвене често става сухо.
Този недостатък може да бъде поправен много лесно с помощта на марината, но времето, което ще прекарате в кухнята, ще се удължи значително. А никой не иска след натоварения работен ден да губи време в приготвянето на вечеря!
Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една рецепта, с която пилешкото месо ще бъде крехко, сочно и много вкусно. А подправките към вълшебното му сосче ще придадат на филето пикантен, богат и уникален вкус.
Списък с продукти:
пилешко филе
2 скилидки чесън
1/2 лимон
100 гр. сметана
2-3 картофа за гарнитура
Запишете си непременно рецептата на перфектния омлет от опитна домакиня
100 гр. твърдо сирене
1 суп. л. растително масло
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изплакнете пилешките гърди и махнете кожата (ако има такава). Шпиковайте с накълцания на дребно чесън и ги поръсете със сол и черен пипер.
За печенето трябва да изберете съд с високи стени. Намажете го с растително масло, поставете гърдите в него и запълнете свободното място с нарязания на дребно лук.
Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават
Залейте пилето със сметаната и изстискайте лимона. Нарежете картофите на филийки и ги подредете около месото. Подправете със сол и черен пипер и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
След като времето изтече, поръсете ястието с настърганото сирене. Печете още около 15 минути, докато сиренето стане златистокафяво.
Достатъчно бързо и много вкусно! Предимството тук е, че гарнитурата се приготвя с месото.
Пръстите да си оближеш с тези вкусни макарони с месце и зеленчуци
Консумирайте ястието топло, защото след охлаждане пилето губи вкуса си. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!