Опитате ли това пилешко филенце, ще го приготвяте отново и отново

Предимството на рецептата е, че гарнитурата се приготвя с месото

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/opitate-li-tova-pileshko-filentse-shche-go-prigotvyate-otnovo-i-otnovo Jenata.blitz.bg
Опитате ли това пилешко филенце, ще го приготвяте отново и отново

Пилешкото месо е много здравословен и диетичен продукт. Не всеки обаче го обича, тъй като по време на готвене често става сухо.

Този недостатък може да бъде поправен много лесно с помощта на марината, но времето, което ще прекарате в кухнята, ще се удължи значително. А никой не иска след натоварения работен ден да губи време в приготвянето на вечеря!

Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една рецепта, с която пилешкото месо ще бъде крехко, сочно и много вкусно. А подправките към вълшебното му сосче ще придадат на филето пикантен, богат и уникален вкус.

Списък с продукти: 

пилешко филе
2 скилидки чесън
1/2 лимон

100 гр. сметана 
2-3 картофа за гарнитура

Запишете си непременно рецептата на перфектния омлет от опитна домакиня

100 гр. твърдо сирене
1 суп. л. растително масло
1 глава лук

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Изплакнете пилешките гърди и махнете кожата (ако има такава). Шпиковайте с накълцания на дребно чесън и ги поръсете със сол и черен пипер.  

За печенето трябва да изберете съд с високи стени. Намажете го с растително масло, поставете гърдите в него и запълнете свободното място с нарязания на дребно лук.

Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават

Залейте пилето със сметаната и изстискайте лимона. Нарежете картофите на филийки и ги подредете около месото. Подправете със сол и черен пипер и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

След като времето изтече, поръсете ястието с настърганото сирене. Печете още около 15 минути, докато сиренето стане златистокафяво.

Достатъчно бързо и много вкусно! Предимството тук е, че гарнитурата се приготвя с месото.

Пръстите да си оближеш с тези вкусни макарони с месце и зеленчуци

Консумирайте ястието топло, защото след охлаждане пилето губи вкуса си. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай