Опитате ли това пюре от карфиол, ще забравите за всичко друго

Ястието съдържа голямо количество фибри, витамини и минерали и е изключително вкусно

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/opitate-li-tova-pyure-ot-karfiol-shhe-zabravite-za-vsicko-drugo Jenata.blitz.bg
Опитате ли това пюре от карфиол, ще забравите за всичко друго

Едва ли има човек, който да не е наясно колко полезен е карфиолът. За съжаление, не всеки знае колко много ястия могат да се направят с този зеленчук.

В сезона на карфиола от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си приготвите едно вкусно пюре. Да, точно така, от този изключително здравословен зеленчук може да си направите невероятно вкусна гарнитура към месото или рибата, която смятате да поднесете за вечеря. 

Това е идеалната алтернатива на картофеното пюре, от която никога няма да ви писне. 

Опитате ли този паниран карфиол, ще го приготвяте отново и отново

Между другото, рецептата е на американската актриса Кортни Кокс. Ястието съдържа голямо количество фибри, витамини и минерали! И е изключително вкусно. 

Списък с продукти: 

1 карфиол
100 гр. крема сирене
1,5 литра вода

сол и черен пипер на вкус
тиквени семки и зехтин

Начин на приготвяне: 

Ще започнем с една малка тайна - карфиолът трябва да се свари предварително в подсолена вода до полуготовност. След термичната обработка той трябва да остане полутвърд. 

След като се свари, трябва да се изцеди добре. Може да го поставите в гевгир и да изчакате, докато цялата вода се отцеди. Карфиолът трябва да е сух.

Всички вкъщи са луди по тези кюфтенца от карфиол

От полутвърдия карфиол трябва да се получи кремообразна консистенция. Това може да стане с помощта на блендер, преса за картофи или вилица.

Овкусете сместа със сол и черен пипер и добавете крема сиренето. Разбъркайте добре.

Вместо сирене в пюрето може да добавите масло, мляко, сметана, любимите си подправки и сух чесън. А защо не и настъргано твърдо сирене? Колкото повече сирене сложите, толкова по-плътно ще бъде пюрето! 

Готовото пюре от карфиол може да полеете с малко зехтин и да поръсите с тиквени семки.

Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай