Докато бях на почивка на Малдивите, опитах изключително оригиналното ястие, приготвено от шеф готвача на ресторанта. Необичайното в него обаче не бяха основните съставки, превъзходно маринованият лук.
За щастие, готвачът се съгласи да сподели малката си тайна, с която лукът се е получил толкова божествен. От този момент го приготвям само по този начин и всички вкъщи са много доволни!
Ако и вие искате да си приготвите великолепен червен лук с оригинален вкус, се нуждаете от следните продукти:
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
4 глави червен лук
10 гр. сол
чаша вода
50 мл. винен оцет
60 гр. захар
5 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистете лука и го нарежете на колелца. Пръстените трябва да са много тънки, за да поемат по-добре от аромата на марината.
Сложете нарязания лука в буркана, в който ще се маринова.
Налейте вода в малка тенджерка, към нея прибавете солта и захарта. Бъркайте, докато солта и захарта се разтворят напълно. Това ще бъде основата на вашата маринатата.
Изсипете я в буркана. След това добавете смления черен пипер и оцета, които ще се превърнат в консервант и ще допълнят гамата от аромати.
Феноменална картофена салата с чипс от бекон
Сложете капачка върху буркана и оставете лука да се маринова за около ден. Може да го оставите на стайна температура или да го приберете в хладилника. Ден по-късно е готов за консумация.
Приготвен по този начин, червеният лук е подходящ за приготвянето на най-различни месни блюда, като ги прави по-наситени и свежи. Можете да го използвате и като нискокалорийна, но изключително вкусна гарнитура! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!