logo

Откакто готвач на Малдивите ми каза тази рецепта, лука го правя само така

Откакто готвач на Малдивите ми каза тази рецепта, лука го правя само така

Приготвен по този начин, червеният лук е подходящ за приготвянето на най-различни месни блюда, като ги прави по-наситени и свежи

Докато бях на почивка на Малдивите, опитах изключително оригиналното ястие, приготвено от шеф готвача на ресторанта. Необичайното в него обаче не бяха основните съставки,  превъзходно маринованият лук.

За щастие, готвачът се съгласи да сподели малката си тайна, с която лукът се е получил толкова божествен. От този момент го приготвям само по този начин и всички вкъщи са много доволни! 

Ако и вие искате да си приготвите великолепен червен лук с оригинален вкус, се нуждаете от следните продукти: 

Рулца с горски гъби и ухание на мащерка

4 глави червен лук 
10 гр. сол 
чаша вода 
50 мл. винен оцет 
60 гр. захар 
5 зърна черен пипер 

Начин на приготвяне: 

Изчистете лука и го нарежете на колелца. Пръстените трябва да са много тънки, за да поемат по-добре от аромата на марината.

Никога в живота си не сте яли такава вкусотия! Запретнете ръкави и си направете патладжан кебап (СНИМКИ)

Сложете нарязания лука в буркана, в който ще се маринова.

Налейте вода в малка тенджерка, към нея прибавете солта и захарта. Бъркайте, докато солта и захарта се разтворят напълно. Това ще бъде основата на вашата маринатата.

Изсипете я в буркана. След това добавете смления черен пипер и оцета, които ще се превърнат в консервант и ще допълнят гамата от аромати.

Феноменална картофена салата с чипс от бекон

Сложете капачка върху буркана и оставете лука да се маринова за около ден. Може да го оставите на стайна температура или да го приберете в хладилника. Ден по-късно е готов за консумация. 

Приготвен по този начин, червеният лук е подходящ за приготвянето на най-различни месни блюда, като ги прави по-наситени и свежи. Можете да го използвате и като нискокалорийна, но изключително вкусна гарнитура! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай