logo

Пикантни тайни за Елизабет II и лейди Ди взривиха Острова

Пикантни тайни за Елизабет II и лейди Ди взривиха Острова

Не е за вярване какво записвала в дневника си кралицата когато била недоволна от нещо

Тайните от Бъкингамския дворец винаги са вълнували хората не само във Великобритания, но и по целия свят. Детайлите от кухнята на британското кралско семейство винаги са нагорещявали обстановката.

Така например преди време от jenata.blitz.bg споделихме какви ги върши кралица Елизабет II щом хване банана. Да не говорим каква тайна, свързана с нея и американския президент Дуайт Айзенхауер, падне преди време

Сега обаче бившият личен готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди оповести доста пикантни подробности за кралицата и покойната принцеса Даяна.

Той разкри нова серия кралски тайни, свързани с кулинарните навици на монарха. Дарън Макгрейди готви за Нейно величество в продължение на 11 години от 1982-а до 1993-а. През това време осигурява на Елизабет II по четири ястия на ден и дори я е придружавал на две кралски визити до Австралия.

Макгрейди споделя, че кралицата мрази силни вкусове от рода на лук и чесън, но е страстна почитателка на риба с картофи. 

Елизабет II е любителка и на сладкото, като обожава всичко шоколадово. 

Падна най-сладката тайна, пред която Елизабет II е безсилна СНИМКИ

Готвачът изтъква, че Нейно величество не оповестява, ако не й хареса някое блюдо. Вместо това оставя бележка в дневника си, заявявайки, че не желае от дадено ястие да се сервира повече. 

Макгрейди хранил също любимите животни на кралицата - конете и коргитата. Той белил морковите на конете и сервирал на кучетата заешко месо със зеле и ориз.

Невероятно! Кралица Елизабет II никога не е… СНИМКИ

Готвачът разкрива още, че е работил и за покойната принцеса Даяна през последните четири години от живота й. Той дори й приготвил вечерята на фаталната дата през 1997-а. 

„Чаках я да се прибере. Когато разбрах новината, бях съкрушен“, припомня си Макгрейди. 

Дарън споделя, че принцесата на народа се хранела здравословно. Тя наблягала на риба, пилешко и пълнени зеленчуци. Веднъж готвачът даже държал бебето Хари, докато майка му се наслаждава на овесени ядки в кухнята на Уиндзор.

Макгрейди напуска Двора след трагичната смърт на Даяна. Днес готви в Далас, Тексас. Той споделя кралските си рецепти онлайн в YouTube. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ибача на благородници

Ибача на благородници 09.08.2020 23:24

Боклуци... стига сте ни занимавали с тия лайновоссски... Лейди Ди... "ЛЕЙДИ ДУДУК!