Пилешкото става крехко и сочно за 20 минути, тайната е в...

Подготвили сме ви уникална рецепта с мед, в която всички в дома ви ще се влюбят

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pileshkoto-stava-krehko-i-sochno-za-20-minuti-taynata-e-v Jenata.blitz.bg
Пилешкото става крехко и сочно за 20 минути, тайната е в...

Нужни са ни 20 минути и вкусното ястие е готово. Днешната рецепта е вдъхновена от китайската кухня.

Опитните домакини слагат тези вкусни съставки в кюфтетата

Как да приготвим у дома?

Съвсем лесно и изключително бързо. Всички налитат на пилешкото, когато разберат, че съм го приготвила така, а децата просто го обожават.

Нужни са ни – 700 грама пилешки гърди, 1 супена лъжица мед, 1 чаша соев сос, пресен корен от джинджифил – 1 брой, пшенично брашно – 40 грама, слънчогледово олио – 40 мл, сусам – 20 грама.

За 15 минути и готово: вкусна баница с макарони

Методът на приготвяне е следният:

Нарязваме пилешките гърди на ленти, а после и на кубчета от около 2 сантиметра. Поръсваме ги с малко брашно, като се стараем да го разпределим максимално равномерно.

През това време изсипваме соевия сос в малка купа и към него добавяме меда. След което настъргваме джинджифила, слагаме и него и разбъркваме до момента, в който медът се разтвори, пише 7kefa.com.

Урок по кулинария: Може и да не сте чували за урбеч, то е супер полезно и вкусно!

Загряваме олио в тиган и нареждаме парченцата пилешко месо – разбъркваме и запържваме от всички страни за около 10-тина минути.

Добавяме получения сос към месото в тигана и продължаваме да пържим, като разбъркваме – още 10-тина минути. Когато пилешкото месо е готово, а сосът почти изпарен – разпределяме на порции в чинии и поръсваме със сусам.

По желание соевият сос може да бъде заменен със сос тамари или балсамов оцет.

Горещи

Коментирай